VIDEO/ SAMSUNG vrea să breveteze LENTILELE DE CONTACT INTELIGENTE. Ce vor fi CAPABILE SĂ FACĂ acestea!

VIDEO/ SAMSUNG vrea să breveteze LENTILELE DE CONTACT INTELIGENTE. Ce vor fi CAPABILE SĂ FACĂ acestea!

Compania Samsung vrea să breveteze o pereche de lentile de contact high-tech, inițiativa lor trimițându-ne cu gândul  la lentilele de contact conectate lansate în 2014 de gigantul Google. Acestea din urmă erau concepute pentru a ajuta persoanele cu diabet zaharat prin măsurarea în timp real a nivelului de zahăr din sânge.

Proiectul celor de la Samsung este, însă, cu mult peste așteptări. Lentilele de contact concepute de ei vor avea o cameră integrată, cu un senzor video pentru a filma ceea ce vede ochiul.

Lentilele de contact ar urma să dispună de o antenă pentru a fi sincronizate cu smartphone-ul posesorului, telefonul urmând să prelucreze și să gestioneze informațiile. Lentilele integrează, de asemenea, senzori de mișcare.

Practic, lentilele de contact inteligente ale celor de la Samsung dispun de o cameră, senzori de mișcare, un transmițător și un ecran capabil să afișeze o interfață interactivă, utilizatorul controlând gadget-ul prin simple clipiri. Dacă această tehnologie va merge într-adevăr mai departe, ar putea fi pusă în discuție și apariția unor căști sau ochelari 3D.

Obținerea unui brevet de invenție nu înseamnă neapărat producția și comercializarea noii creații tehnologice. Prin urmare, lentilele inteligente Samsung ar putea să rămână în cutii și numai timpul va putea decide soarta lor.

Sursa: newsweek.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.