VIDEO/ Sediu de partid INCENDIAT!

VIDEO/ Sediu de partid INCENDIAT!

Un grup de persoane înarmate cu bâte, ţevi şi macete au ieșit în stradă în semn de protest față de partidul aflat la putere în statul mexican Guerrero. Protestatarii au incendiat sediul Partidului Instituţional Revoluţionar (PRI), într-un amplu protest faţă de asasinarea celor 43 de studenţi, dați dispăruți în luna septembrie.

Pe lângă incendierea clădirii din oraşul Chilpancingo, manifestanţii au blocat şi aeroportul din Acapulco, potrivit Russia Today.

Protestele de la aeroport au început încă de luni, când demonstranţii au blocat timp de trei ore intrarea. După negocierile purtate cu forțele de ordine, manifestanţii au reuşit să pătrundă în interiorul aeroportului.

Violențele au pornit de la răpirea a 43 de studenţi în sud-vestul oraşului Iguala. Aceștia fuseseră reţinuţi după un protest în care au existat ciocniri cu forţele de securitate mexicane, iar de atunci nu au mai fost văzuţi.

Suspecţii în cazul dispariţiei celor 43 de studenţi au mărturisit că tinerii au fost ucişi, cadavrele lor fiind arse, iar cenuşa aruncată într-un râu, după cum au anunţat vineri autorităţile din Mexic.

Până acum, 74 de persoane au fost reţinute în acest caz. Potrivit autorităţilor, ancheta a început atunci când primarul Jose Lui Abarca a deschis focul asupra studenţilor din oraşul Iguala. Şase persoane au fost omorâte în două confruntări, înainte ca cei 43 de studenţi să fie răpiţi şi ulteriori predaţi membrilor cartelului Guerreros Unidos.

Mărturisirile celor arestaţi arată că au fost folosite camioane pentru a transporta studenţii la un depozit de deşeuri din Cocula, un oraş aflat în apropiere de Iguala. Aproximativ 15 dintre tineri au fost ucişi înainte de a ajunge la locul respectiv, iar ceilalţi au fost împuşcaţi ulterior, cadavrele lor fiind mai apoi arse.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.