VIDEO/ Uită de centrală! Iată cum să îţi încălzeşti camera cu numai 2 lei pe zi!

VIDEO/ Uită de centrală! Iată cum să îţi încălzeşti camera cu numai 2 lei pe zi!

Cu toții ne dorim confort, iar când vine vorba de încălzirea locuinței pe timp de iarnă căutăm modalități prin care să asigurăm o temperatură optimă în casa noastră și să plătim puțin. Ești tentat să crezi că așa ceva nu se poate, însă, dacă urmezi sfaturile lui Dylan Winter, un utilizator de Youtube, îți vei încălzi casa într-un mod simplu şi original, fără a fi nevoit să pui mai multe plăpumi pe tine ca să-ți fie cald.

E mult mai simplu şi poţi încălzi fiecare încăpere cu numai 2 lei pe zi. Ai nevoie doar de o tavă metalică de cozonaci, două ghivece de ceramică de mărimi diferite şi lumânări-pastilă.

Pentru început pui trei-patru lumânări pastilă aprinse pe tava de metal, pe care o plasezi pe o suprafaţă care se poate încălzi. Le acoperi cu ghiveciul mai mic, iar pe gaura de scurgere a ghiveciului pui bănuţul acela ce rămâne după ce se consumă o lumânare, cel care ţine fitilul. Apoi pui celălalt ghiveci, mai mare.

Lumânările încălzesc aerul dintre cele două ghivece. Cum căldura tinde să urce, datorită apariţiei unui curent de convecție între aerul cald şi cel rece, aerul cald iese pe gaura de scurgere a ghiveciului mai mare şi prin partea de jos a tăvii, ceea ce face ca încăperea în care este pusă „instalaţia” să se încălzească.

Dylan Winter îți arată cum pentru încălzirea unei încăperi normale, ai nevoie de patru lumânări dimineaţa şi patru seara.

Ingenioasa idee a englezului poate avea însă inconveniente, explică şeful pompierilor londonezi, care după ce a văzut filmulețul postat de Winter a atras atenția asupra faptului că trebuie avută mare grijă la aprinsul lumânărilor şi supravegherea lor, pentru că există pericol de incendiu.

https://www.youtube.com/watch?v=VEt6uaiLMQU

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.