VIDEO: „Zborul”, primul documentar din seria „Arad. Istorii mici şi mijlocii”

VIDEO: „Zborul”, primul documentar din seria „Arad. Istorii mici şi mijlocii”

Un film documentar realizat de regizorul Titus Muntean și sponsorizat de Ascent Group prezintă istoria primului zbor de pe actualul teritoriu al României.

Se întâmpla la Arad, în 14 iulie 1912, unde Aurel Vlaicu a zburat în fața a peste 10000 de oameni.

A urmat consacrarea internațională, la Viena, unde Aurel Vlaicu a obținut mai multe premii devenind unul dintre pionierii aviaţiei mondiale.

Filmul face parte din dintr-o serie de documentare dedicate istoriei Aradului, cuprinse în proiectul „Arad. Istorii mici şi mijlocii”, despre care povesteşte Adela Cristea: „În urmă cu ceva vreme regizorul arădean Titus Muntean a venit la noi cu o idee. Cea de a realiza o serie de scurte documentare despre Arad, în care să ilustreze povești interesante (și de regulă puțin știute) din istoria Aradului.
Ne-a captivat imediat ideea și ne-am alăturat acestui proiect, pentru că pentru noi, la Ascent Group, e foarte important să dăm ceva înapoi comunității în care ne-am format. Mai mult, știm că cel mai frumos film documentar despre Arad făcut vreodată, «Arad, dragostea mea» e tot opera lui Titus Muntean, așa că am fost convinși de la bun început că va ieși un proiect foarte frumos.
Rezultatul a fost însă chiar peste așteptările noastre și azi ne bucurăm să vă arătăm primul episod din seria: «Arad. Istorii mici și mijlocii»: «Zborul».
Vă garantez că veți descoperi o foarte frumoasă poveste despre Arad, pe care e puțin probabil să o cunoașteți deja. Iar eu sper ca în viitor și alte companii din Arad să se alăture acestei inițiative, în așa fel încât în lunile următoare Titus să poată scoate la lumină multe alte noi povești despre orașul nostru. Povești care, imortalizate într-un astfel de mini-documentar, vor rămâne posterității, ca un dar făcut la rândul nostru Aradului.”

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.