Viitorul SUNĂ BINE! Sebastian Bulumac s-a înscris în PLUS

Viitorul SUNĂ BINE! Sebastian Bulumac s-a înscris în PLUS

Sebastian Bulumac, importantă voce a societății civile din Arad, fost candidat independent la precedentele alegeri locale (prilej cu care a obținut un scor foarte bun), s-a înscris în Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS).

Acesta a anunțat pe Facebook ce anume l-a determinat să facă pasul spre partidul condus de Dacian Cioloș (o să redăm, mai jos, tot ce a menționat Sebastian Bulumac pe Facebook).

Din punctul nostru de vedere, înscrierea lui Sebastian Bulumac în PLUS este – între altele – de natură să le ofere arădenilor o perspectivă corectă, sănătoasă, salutară în ceea ce privește alegerile locale de anul viitor.

Iată ce a anunțat Sebastian Bulumac:

În această săptămână m-am înscris în Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS). Acest pas către zona politică vine în mod natural ca o continuare a implicării civice pe care o desfăşor de 12 ani. Am militat pentru o administrație corectă, eficientă și transparentă, am promovat și protejat simboluri locale ale Aradului, m-am implicat în proiecte culturale, sportive, de protecție a mediului și am inițiat și organizat evenimente de masă la care au participat mii de arădeni.

Am avut și am satisfacții în domeniul profesional. Din anul 2003 sunt managerul general al unei companii străine ce activează în sectorul automotive, în orașul Curtici. Pentru că am considerat că o parte din beneficiile aduse de oamenii locului trebuie redate înapoi comunității, am coordonat derularea unor investiții ai căror beneficiari direcți au fost copiii din Curtici. În urmă cu două luni am avut plăcuta surpriză de a-mi fi decernată diploma de Cetățean de Onoare al Curticiului pentru beneficiile aduse orașului si comunității locale.

Cu toate că am avut satisfacții atât în plan profesional cât și în plan civic, am simțit că nu e suficient și că implicarea mea trebuie dusă la alt nivel, deoarece orașul în care m-am nascut și pe care îl iubesc, era și este din păcate în continuare prost administrat, iar calitatea vieții cetățenilor este mult sub standardele unui oraș european civilizat. Calitatea de proaspăt părinte m-a responsabilizat şi mai mult, astfel că am decis să candidez independent la alegerile locale din 2016 pentru demnitatea de primar al Aradului. Scorul bun obţinut într-un timp totuşi extrem de scurt, a fost insuficient pentru schimbarea dorită, dar emulaţia creată şi dezbaterile ce s-au născut în agora arădeană, au adus lucruri bune, iar pentru mine experienţa a fost un mare #plus. Şi nu mă refer la imagine sau notorietate, pentru că preocuparea mea principală nu a fost asta, ci binele oraşului şi al comunităţii. Am refuzat toate oportunităţile politice ce s-au ivit şi mi s-au oferit în urma acelei campanii, functii în partide sau locuri eligibile în alegerile parlamentare. Cu toate că pot avea o abordare flexibilă care poate ajuta la îndeplinirea unor obiective onorabile, nu am fost şi nu sunt dispus să îmi încalc principiile. Sunt detaşat de fascinaţia puterii si nicio funcţie nu va schimba valorile în care cred şi care mi-au fost transmise de dascăli, familie, mentori sau cărţile citite.

De ce am aderat la PLUS?

Pentru că mă regasesc în abordarea PLUS, pentru că liderii acestui partid îmi inspiră o încredere mai mare decât reprezentanții celorlalte formațiuni, pentru că implicarea civică nu e suficientă pentru a produce schimbările de care societatea românească are nevoie. România are nevoie de un vehicul politic format din oameni care să reprezinte toate zonele sociale, culturale și profesionale, uniți nu din rațiuni de parvenire și reușită personală, ci din dorința de a crește calitatea vieții semenilor noștri și de a crea o societate mai sanatoasa și mai prosperă. Nu cred în lideri providențiali, dar alături de doctrina unui partid, vectorii de imagine sunt extrem de importanți. Am încredere că acest proiect politic inițiat și coordonat de Dacian Ciolos are șanse să devină un proiect de țară pentru următoarele decenii.

Doresc ca, alături de colegii din filiala Arad și din toate filialele din țară, să sporim gradul de încredere al românilor în acest partid, să îi creștem vizibilitatea și să atragem un număr cât mai mare de membri. Deși PLUS este un partid tânăr, viziunea pe care o propune românilor este una solidă, care convinge prin autenticitate și competență. Viziunea PLUS este viziunea românilor despre posibilitățile și oportunitățile pe care le putem avea într-o țară condusă de oameni politici onești, competenți și vizionari.

În urma dezbinării încurajate de mulți lideri politici postdecembriști, ca imagine a societății per ansamblu, în acest moment părem organizati în triburi ce se duşmănesc între ele, dar extrem de rar ne unim pentru a construi ceva sănătos pentru țară. Democrația nu e ușoară, pentru că actul înțelegerii, respectiv al implicării presupune efort comun și atenție permanentă. Te invit pe tine cel care citești aceste rânduri să nu-ți fie frică să ieși din zona de confort și să faci pasul către implicarea politică într-un partid format nu doar din mulți oameni noi, ci și onesti, competenti si patrioți. Completeză adeziunea, vino în PLUS, implică-te și luptă pentru valorile în care crezi, pentru orașul și țara ta, pentru prezentul și viitorul tău și al copiilor tai!

https://www.ro.plus/adeziune

P.S. Am ales să atașez această imagine, nu doar pentru că a fost un proiect civic foarte drag mie, ci pentru ceea ce transmite. “Masa Critică” e o mișcare a bicicliștilor la nivel mondial, pe care am organizat-o în câteva rânduri în Arad și are ca scop promovarea mijloacelor alternative de transport. Ideea ca oamenii să se grupeze pentru a crește siguranța în trafic a tuturor este bazată pe conceptul „there’s safety in numbers” („în număr mare suntem în siguranță”). Același lucru e valabil pentru societatea românească: cu cât se vor implica mai mulți oameni de calitate în viața civică și politică, cu atât vom avea o țară mai apropiată de ceea ce ne dorim.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, bicicletă şi în aer liber
  1. Și marmota învelea ciocolata în staniol. Sa ne lase ăștia a lui Soros, trompete corporatiste. Nimic altceva. Cum ar spune Will, mult zgomot pentru nimic 🙂

    Raspunde
  2. in sfarsit avem cu cine

    Raspunde
  3. Cetățean prieten al naturii 19 octombrie, 2019, 10:23 am

    Pe cine interesează? un politician ca toți ceilalți ,,adept,,al ideilor miliardarului vestit de peste ocean!

    Raspunde
  4. Scopul lui este doar sa fie candidat la primarie si a constientizat ca independent nu va fi luat in serios de nimeni, din…! Rezultatul din 2016 este rezultatul PSD-ului nu a lui Bulumac! Din pacate Bulumac poate doar coordona, nu poate conduce, el a coordonat chestii pe banii altora si a acceptat un titlu de cetatean de onoare!! Daca mai mult nu a putut, cu ce se putea lauda?!! Cati bani a investit el? Ieri se regasea in abordarea PSD-ului, azi a PLUS-ului, maine cine stie in ce abordare se va regasi!! A fost cumva racolat de se regaseste in abordarea PLUS?

    Raspunde
  5. Vad ca sunteti rau intentionati. Sebastian Bulumac este, de departe, cel mai pregatit si capabil dintre cei care se anunta candidati. Bibarti si Bilci am avut destui si pana acum. De data asta avem o sansa. Tocmai de aceea e adversitatea asta comandata. Trist dar mobilizant totodata pentru aradenii cinstiti!

    Raspunde
    • Ha ha ha … ce gluma buna. Bulumac e un cretinoid. Dupa ce a fost o oaie de sacrificiu pentru PSD si o fleasca de carne aruncata in discutii ( se stie de cine), a ajuns si el candidat. A luat scorul PSD care era oarecum pe val si apoi s-a impaunat cu el de parca ar fi fost Vandame. E un tzaran cretin !

      Raspunde
  6. Un fripturist si Bulumac asta. Plin de aroganta si plin de sine. Nu i-a mers cu partidele taraniste si liberale, nu i-a mers cu PSD, acum vreau sa fie liber si sa incerce si cu astia de la PLUS.

    Pe scurt: Bulumac = Nulitate

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.