Vine din nou FRIGUL! De la maxime de 16 grade Celsius la sub 0 grade

Vine din nou FRIGUL! De la maxime de 16 grade Celsius la sub 0 grade

Meteorologii anunță că după aceste zile cu temperaturi de primăvară, vine din nou un val de aer rece.

ANM a emis prognoza pentru intervalul 22 februarie – 7 martie.

Astfel, în Banat, până în 26 februarie, valorile termice diurne se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei, astfel că media maximelor va avea variații între 12 și 16 grade. După data de 27 februarie temperaturile maxime vor scădea până la o medie de 11 grade, iar tendința de ușoară scădere se va menține până la sfârșitul intervalului, când vor fi medii de 9…10 grade. Temperaturile minime vor crește ușor la începutul intervalului, până la o medie de 3 grade și se vor menține între 2 și 4 grade până spre sfârșitul primei săptămâni. Din 27 februarie media minimelor va coborî până spre 1 grad, apoi în a doua săptâmână se va menține la valori, în medie, de 0…2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 01 – 06 martie.

În Crișana, până în 26 februarie, media maximelor va fi de 13…15 grade, valori cu mult mai mari decât în mod normal pentru această perioadă. Din data de 27 februarie, media temperaturii maxime va fi în scădere spre o valoare de 10 grade, apoi se va menține până spre sfârșitul intervalului, la valori, în medie, de 8…10 grade. Temperaturile minime vor crește ușor în prima săptămână, spre o medie de 4 grade, apoi până la sfârșitul intervalului va exista tendința de scădere, spre medii de -1…0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după data de 01 martie.

Vremea va fi deosebit de caldă în Transilvania, până în jurul datei de 26 februarie, iar media maximelor va avea variații între 11 și 14 grade. Apoi, temperaturile maxime vor fi în scădere, chiar semnificativă în jurul datei de 27 februarie, când se vor înregistra medii de 8…9 grade, iar la sfârșitul intervalului, media maximelor va ajunge spre valori de 6 grade. Temperaturile minime vor crește în prima săptămână, de la medii în jurul a -4 grade până spre 0 grade. Până la sfârșitul intervalului, temperaturile minime vor fi în ușoară scădere, spre medii de -4…-3 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată după 27 februarie, dar mai ales în jurul datei de 2 martie.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.