Vlad Botoș: „Acest mandat va fi unul dificil”

Vlad Botoș: „Acest mandat va fi unul dificil”

Vlad Botoș, președintele USR Arad, a vorbit despre concluziile sale în urma alegerilor locale.

Liderul USR Arad susține că acest mandat urmează să fie unul dificil.

„În timpul acestor alegeri am văzut în colegii mei de la USR PLUS o echipă de oameni care încercăm să schimbăm modul în care este condus orașul și județul nostru.

Am văzut o echipă de oameni, candidați și voluntari, care au lăsat la o parte orgoliile și temerile personale și au mers în stradă, printre oameni, încercând să explice cum și de ce trebuie să schimbăm administrația locală.

Reticența și scepticismul cu care unii oamenii privesc implicarea în viața publică, spune multe despre arădeni, despre faptul că foarte mulți și-au pierdut speranța că ceva se mai poate îmbunătății aici, la noi acasă, despre faptul că cineva mai poate dori în mod onest să contribuie la ridicarea orașului și județului nostru.

Indiferența și lipsa totală de interes a altora este ceea ce doare mai tare. Pierderea oricărei speranțe că lucrurile se mai pot schimba, pierderea totală a încrederii în oameni, este, poate, cel mai trist lucru care se poate întâmpla într-o comunitate.

Aceste aspecte nu sunt însă de condamnat. Am avut o perioadă de mai bine de 16 ani în care vocea cetățenilor nu a fost nici auzită, nici ascultată.

Am avut timp de mai bine de 16 ani o administrație care n-a știut sau n-a vrut să colaboreze cu oamenii, care n-a știut sau n-a vrut să construiască punți cu societatea civilă.

Avem localități părăginite, avem un județ în care e greu să te deplasezi, în care asistența medicală este cu mult în urma celei din Uniunea Europeană, în care educația este din ce în ce mai ignorată, în care mediul este tot mai poluat.

Este momentul ca acest lucru să se schimbe!

Încrederea pe care ne-au acordat-o arădenii ne obligă să căutăm soluții, să încercăm să schimbăm Aradul și modul de a face administrație.

Încrederea celor care ne-au ales, fie pentru a implementa proiectele noastre, fie pentru a produce o breșă într-un sistem ce părea de neînvins, ne face să conștientizăm, poate și mai mult, că lucrurile nu mai pot merge așa.

Vom încerca să punem în aplicare strategia noastră de dezvoltare a Aradului așa încât să nu mai fim un punct de trecere între Oradea și Timișoara, așa încât să redăm puțin din mândria arădenilor.

Acest mandat va fi unul dificil, va fi unul în care va trebui să avem grijă la fiecare pas să ne respectăm principiile, să nu negociem dincolo de încrederea care ne-a fost acordată și să facem ca toate mișcările noastre să fie transparente.

Va trebui să arătăm că politica poate și trebuie să fie și transparentă și orientată spre interesele cetățenilor și nu despre aranjamente pe sub masă așa cum vor unii care (încă) se cred stăpâni să lase impresia.

Trebuie să ne facem bine!”, concluzionează Vlad Botoș, președintele USR Arad.

  1. ANALFABETULE SPUNE CE ORIGINI AI? PENTRU VOI A INCEPUT SFARSITUL.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.