Mai multe articole din rubrica "" ↑

Vlad Botoş: „Aradul nu duce lipsă de oameni inteligenți, duce lipsă de caractere în politică”

Vlad Botoş: „Aradul nu duce lipsă de oameni inteligenți, duce lipsă de caractere în politică”

USR Arad și-a respectat angajamentul de a desemna o nouă conducere imediat după alegerile parlamentare.

La momentul constituirii, filiala județeană a USR și-a luat angajamentul de a face alegeri pentru funcția de președinte și structurile de conducere, imediat după scrutinul parlamentar din decembrie. La nici trei luni de la înființare, USR Arad a înregistrat rezultate excelente, plasându-se ca al treilea partid parlamentar din județul Arad, în aceeași circumscripție cu șeful de campanie al PNL și cel de-al doilea om din PSD. Membrii organizației și-au dorit ca, în spiritul democrației, să dea ocazia celor care au fost activi în campanie să poată candida și să fie aleși. Respectând criteriile de selecție ale USR, susținătorii care au fost alături de filiala Arad au devenit membri și au participat la ședința de alegere a noii conduceri.

În urma votului intern, președinte al organizației județene a fost ales Vlad Botoș, iar din Biroul Filialei Județene fac parte pe lângă președinte, vicepreședinții: Cătălin Costea, Bogdan Postăveanu, Sergiu Vlad, Adrian Wiener, Răzvan Anghel, Cătălin Mihalache, Stan Ioan și membrii: Dumitru Chișereu, Dorin Ioan Rus-Mițco, Ovidiu Preda, Daniel Răpcău. De asemenea, au mai fost alese Comisia de arbitraj și Comisia de cenzori.

„Voi fi un altfel de președinte față de ce ne-au obișnuit reprezentanții locali ai partidelor vechii clase politice. Nu voi ieși în față ca un fac-tot-um. Cred că partidul trebuie să fie un mecanism care scoate lideri încontinuu, nu care să inhibe acest lucru în detrimentul unuia. Eu nu voi fi un președinte jucător sau orator, ci voi fi un președinte muncitor, care va lucra cu toți colegii. Avem o responsabilitate față de miile de voturi pe care le-am primit dar și față de cei care nu au ieșit la vot fiind dezamăgiți de ce le-a oferit politica până acum”, declară Vlad Botoș după preluarea noii poziții de responsabilitate.

„Ne vom extinde în județ, în micul urban, și vom face tot ce este posibil pentru a consacra USR-ul ca o platformă la care oamenii decenți să adere. Politica trebuie deschisă către cetățeni. Nu vom primi însă membri fără o evaluare a intențiilor, valorilor și capacităților fiecăruia. Există valori dincolo de stânga și dreapta. Deocamdată nu vom forța identificarea doctrinară, se va întâmpla probabil cu naturalețe în anii ce urmează”, adaugă Adrian Wiener.

Sergiu Vlad, fostul președinte al filialei, a declarat că „USR înseamnă și respectarea cuvântului dat. Chiar dacă nu am avut în organizație ceva scris, ne-am ținut de cuvânt și ne-am depus mandatul cei care am avut funcții de conducere. Nu am mai candidat, pentru că în calitatea de deputat, nu aș fi putut să mă ocup atât de mult de organizație. Îl felicit pe Vlad Botoș pentru onoarea cu care l-au însărcinat colegii. Iar ca obiectiv să devenim din a treia forță a județului cea câștigătoare. Depinde de noi să obținem aceste rezultate!”

Una dintre prioritățile enunțate de noul președinte este asumarea responsabilității unei opoziții constructive, în care USR Arad va sancționa comportamentul abuziv și nedemocratic al autorităților locale și centrale, dar care vom genera proiecte pentru a oferi o alternativă serioasă în orice competiție electorală care va urma.

„Aradul nu duce lipsă de oameni inteligenți, duce lipsă de caractere în politică. La USR Arad o valoare importantă este transparența. Dacă noi nu vom lucra așa în organizația noastră, nu vom putea guverna orașul sau țara cu aceleași valori. Democrația este pentru noi un lucru important, în care votul tranșează lucrurile. De aceea am dorit să facem aceste alegeri. Să fie evident pentru toată lumea că deciziile se iau democratic și statutar. Suntem un colectiv sudat și care tragem la același proiect care se numește USR și Arad. Am obținut rezultate foarte bune pentru că am avut o echipă harnică, pentru că am crezut în proiectul USR, reușind să aducem laolaltă oameni implicați în diverse proiecte civice sau politice care împărtășesc aceleași valori democratice. În continuare vom munci împreună la construcția organizației în municipiu și județ. Vom deschide partidul tuturor celor care au demonstrat competență profesională și care doresc sincer o altfel de politică”, concluzionează Vlad Botoș.

Loading...
  1. Eu ma bucur sa vad oameni tineri ca voi ca incearca ceva in politica. Prea v-ati lasat dusi de nas unii dintre voi de sulfanii vechi din politichia aradeana. Titlul articolului descrie clar situatia in care ne-au adus toti astia de pana acum.

    Raspunde
  2. Singurul caracter din politică arădeana e Domnul Calimente.restul is praf.mult succes dle secretar de stat!

    Raspunde
  3. Ce să-ți spun, două jimble aterizate din greșeală in parlament exact ca partidul lui diaconescu și exact ca el până-n toamnă dispăreți…

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.