Vladimir Putin ORDONĂ forţelor armate din centrul Rusiei să fie în stare de ALERTĂ MAXIMĂ

Vladimir Putin ORDONĂ forţelor armate din centrul Rusiei să fie în stare de ALERTĂ MAXIMĂ

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a ordonat armatei să fie în „stare maximă de alertă de luptă”, potrivit unui anunț făcut, sâmbătă, de ministerul rus al Apărării.

Forţele Federaţiei Ruse efectuează exerciţii pentru a verifica pregătirea de luptă, potrivit publicației Russia Today.

Informaţia vine în contextul în care tot mai multe rapoarte arată că Rusia trimite trupe la graniţa cu Ucraina.

Un înalt oficial american a anunţat că tancuri şi artilerie grea au plecat, în ultimele 24 de ore din bazele lor în sud-vestul Rusiei în direcţia graniţei ruso-ucrainene.

Guvernul ucrainean a afirmat că tancurile ruse au pătruns deja în estul ţării însă informația nu a fost confirmată de americani.

Oficialul a mai arătat că în Ucraina intră, dinspre Rusia, arme şi echipamente ce nu mai sunt folosite de armata rusă, însă sunt folosite de armată ucraineană, ceea ce ar putea dovedi un efort de a pretinde că echipamentele sunt ucrainene.

Mai mult, spun americanii, un sistem de lansare de rachete care se afla în posesia forţelor ruse din Cecenia se află acum în Ucraina.

Problemele dintre Rusia și Ucraina au apărut încă din luna martie, când Moscova a anexat peninsula ucraineană Crimeea şi a trimis mii de soldaţi la graniţa cu Ucraina.

Foto: vedomosti.ru

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.