VIDEO/ VOLTAJ se bate la Eurovision pentru ROMÂNII DIN DIASPORA

Trupa Voltaj va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2015, ce se va desfășura la Viena (Austria). Piesa „De la capăt” a fost desemnată câştigătoare a finalei selecţiei naţionale Eurovision, care s-a desfăşurat duminică seară, la Sala Polivalentă din Craiova și a fost difuzată în direct la TVR.

Trupa Voltaj a fost aleasă în urma punctajului primit de la juriul de specialitate (50%) şi prin televoting (50%), obţinând 4.707 voturi din partea publicului, care s-au transformat în 12 puncte, cărora li s-au adăugat cele 12 puncte din partea juriului.

Pe poziţia a doua, în urma voturilor, s-a situat Luminiţa Anghel („A Million Stars”), cu 18 puncte, iar, pe poziţia a treia, Ovidiu Anton („Still Alive”), cu 15 puncte.

Juriul selecţiei naţionale a concursului Eurovision a fost alcătuit din compozitorul şi dirijorul Viorel Gavrilă (preşedinte), interpretul şi compozitorul Mihai Pocorschi, Ovidiu Cernăuţeanu, care a reprezentat România la Eurovision 2014, alături de Paula Seling, Bogdan Honciuc, corespondent pentru Eurovision în România şi Republica Moldova, Anca Lupeş, specialist în management şi impresariat artistic.

După ce au fost anunţate rezultatele votului publicului, Călin Goia, liderul trupei Voltaj, a declarat: „Vreau să le mulţumesc tututor celor care ne-au votat, celor care cred în mesajul nostru, celor care cred că românii sunt nişte oameni cinstiţi care lucrează din greu, care fac sacrificii enorme şi Europa trebuie să ştie lucrul acesta şi copiii trebuie să nu mai fie singuri, să fie lângă părinţii lor”.

Potrivit acestuia mesajul piesei a fost cheia succesului ei. „Oamenii au rezonat la mesajul nostru şi ne bucurăm din suflet, ne bucurăm că în aceste câteva săptămâni am reuşit să facem şi mai vizibilă campania noastră, site-ul www.delacapăt.ro dă rezultate şi mai bune şi beneficiarii sunt aceşti copii minunaţi de care trebuie să avem grijă, pentru că, aşa cum am zis, copiii sunt lumea de mâine”, a mai spus Călin Goia.

Concursul Eurovision 2015 se va desfăşura la Viena, în Austria, pe 19, 21 şi 23 mai. România va participa în prima semifinală a concursului, în data de 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria.

Foto: urban.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.