Volumul V din seria „Cultura și civilizația chineză. Dialoguri româno – chineze” va vedea lumina tiparului

Volumul V din seria „Cultura și civilizația chineză. Dialoguri româno – chineze” va vedea lumina tiparului

COMUNICAT DE PRESĂ

ASOCIAŢIA FORUMUL PRIETENIEI ŞI COLABORĂRII ROMÂNO-CHINEZE și-a asumat o responsabilitate importantă și anume aceea de a familiariza publicul din Vestul țării cu una dintre cele mai vechi și mai vaste culturi ale umanității, cultura chineză.

China reprezintă o forță economică din ce în ce mai puternică și mai dorită în mediile investiționale din întreaga lume. Și în Arad, capitalul chinez are o prezență din ce în ce mai pregnantă, iar limba chineză a început să fie studiată de către tineri arădeni. Interesul pentru turism în China este evident, dar și al chinezilor de a vizita România.

ASOCIAŢIA FORUMUL PRIETENIEI ŞI COLABORĂRII ROMÂNO-CHINEZE constituie o prezență activă în promovarea pe plan local a relațiilor de prietenie și colaborare Româno-Chineze, iar rolul și importanța acesteia este evidentă și deosebit de apreciată.

Astfel, s-au desfășurat până în prezent 6 ediții  ale Simpozionului „Cultura și civilizația chineză. Dialoguri româno – chineze” și au fost elaborate 4 volume, totalizând aproximativ 1500 de pagini.

Simpozionul Internațional a făcut referire la aspecte importante din viața de ieri și de astăzi a Chinei, relevând evenimente și personalități memorabile, făcând trimitere la istorie, medicină, filosofie, pedagogie, psihologie, literatură, sport. S-a realizat, de fapt, un tablou complex și inedit al culturii și civilizației chineze, care probează preocuparea intelectualilor arădeni pentru cunoașterea temeinică a unui patrimoniu cultural, care a modelat existența umanității.

Apariția acestei lucrări va duce la constituirea unui veritabil vector de imagine a Aradului, prin distribuirea cărții în instituții publice și de cultură, în rândul oamenilor de afaceri chinezi din România, a turiștilor, a elevilor și studenților, precum și a delegațiilor din țară și din străinătate, a participanților români și străini la variate activități culturale, academice, economice etc. organizate în Arad și Pecica.

În concluzie,

editarea, concepția și promovarea volumului cu titlul „Cultura și civilizația chineză. Dialoguri româno – chineze” este un demers important, care își propune să conserve și să promoveze articolele și studiile prezentate la ultimele două ediții ale a Simpozionului Internațional, care a avut loc la Arad și Pecica.

Prof. univ. Lizica Mihuț, președinte al Forumului Prieteniei și Colaborării Româno – Chineze

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.