Vom avea două trasee de cicloturism ce vor străbate județul Arad

Vom avea două trasee de cicloturism ce vor străbate județul Arad

Două trasee de cicloturism vor fi realizate în județul Arad, acestea făcând parte dintr-un amplu proiect realizat în colaborare cu alte trei județe.

Președintele Consiliului Județean Arad a semnat prelungirea certificatului de urbanism pentru proiectul „Cu bicicleta prin vest – traseu cicloturistic”.

Acest proiect prevede realizarea a două piste de cicloturism, pietruite, în județul nostru. Prima, pe traseul Secusigiu – Felnac – Zădăreni – Arad – Pecica – Semlac – Șeitin – Nădlac, iar cea de a doua pe partea stângă a Mureșului, de la Arad până la Săvârșin.

„Este un proiect amplu, în colaborare cu alte 3 județe, Timiș, Caraș – Severin și Hunedoara, cu o lungime totală de 1729 de kilometri, finanțat prin PNRR. În Arad, vom avea două trasee, unul care va intra din Timiș, pe la Secusigiu, până la Nădlac, iar celălalt de la Arad, pe malul sudic al Mureșului, prin Fântânele, Frumușeni, Zăbrani, Lipova, până la Birchiș. De acolo, traseul se bifurcă: o parte spre Hundeoara, prin Săvârșin, iar cealaltă spre Făget, județul Timiș. Aceste trasee înseamnă facilitarea cicloturismului, îndemnul de a ne cunoaște județul și, totodată, o doză de sănătate pentru cei amatorii acestui tip de mișcare”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.