Vot prin TELEFON la ședințele Consiliului Local Municipal de astăzi. Ce au DECIS aleșii locali

Vot prin TELEFON la ședințele Consiliului Local Municipal de astăzi. Ce au DECIS aleșii locali

Aleșii locali au fost convocați vineri, 20 martie 2020, în ședință ordinară cu aproape 30 de proiecte pe ordinea de zi, urmată de o ședință extraordinară convocată în mod special pentru alocarea sumelor necesare dotării Spitalului Județean cu aparatura necesară în această perioadă.

În debutul ședinței ordinare a fost aprobat proiectul de hotarâre privind noul regulament de funcționare a Consiliului Local Municipal și a comisiilor de specialitate. Pe scurt acesta prevede că în situații excepționale generate de starea de urgență, președintele de comisie, respectiv cel de ședință au dreptul să procedeze la supunerea la vot a proiectelor de hotarâre prin convorbire telefonică cu aleșii locali.

Noul regulament a fost aplicat pentru prima dată în cazul consilierului Ionel Bulbuc, consemnat la domiciliu. Acesta a fost contactat telefonic pentru a-și exprima votul în cazul unui proiect de hotărâre (97/2020) care, pentru a putea fi aprobat, avea nevoie de două treimi din numărul consilierilor locali în funcție.

Tot pe masa aleșilor locali s-au aflat documentația de urbanism Plan Urbanistic Zonal și Regulamentul Local de urbanism aferent reabilitării clădirii Vechiului Cazino. Proiectul a trecut în cele din urmă, dar nu înainte de a fi aprobate câteva amendamente, respectiv: mărirea suprafeței verzi din jurul clădirii și acceptarea propunerii venite din partea S.C. Arsat Industrie S.R.L de a oferi cu titlul gratuit sala de la parterul Cazinoului în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, pentru oficierea căsătoriilor civile.

Tot în cadrul ședinței de vineri,consilierii au fost de acord cu modificarea Hotărârii nr. 535/2019 a Consiliului Local al Municipiului Arad privind stabilirea numărului și al cuantumului burselor acordate în învățământul preuniversitar de stat din Municipiul Arad, pentru anul școlar 2019 – 2020, numărul burselor fiind suplimentat cu 3. Astfel, la nivelul municipiului Arad se acordă 9222 de burse școlare, din care 7036, sunt „burse de merit”.

Întrucât pe ordinea de zi a fost inclus și proiectul de hotărâre privind indexarea pe baza ratei inflației a impozitelor și taxelor locale, precum și a limitelor amenzilor care se fac venit la bugetul local în anul fiscal 2021, primarul municipiului Arad, Călin Bibarț a ținut să sublinieze: Să nu se înțeleagă greșit că noi în momente ca acestea mărim taxe și impozite locale! Este o prevedere legală ce impune ca în fiecare an să aprobăm indexarea taxelor și impozitelor locale pentru anul fiscal următor. Nu vorbim așadar despre taxele și impozitele locale aflate în plată!”.

Ședința ordinară a fost urmată de cea extraordinară centrată pe proiectul de hotărâre privind rectificarea Bugetului General de Venituri și Cheltuieli al Municipiului Arad pentru anul 2020, pentru prevenirea și gestionarea situației de urgență provocată de infecțiile cu coronavirus. Concret a fost aprobată alocarea sumei de 1.077.000 lei din Fondul de rezervă bugetară, pentru dotarea cu aparatură a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

„E un gest mai mult decât de normalitate. Cadrele medicale au întocmit o listă cu aparatura de care au nevoie în contextul actual, iar noi alocăm sumele necesare pentru achiziționarea acesteia. Mai mult decât atât, fiecare dintre noi, dacă dorește, poate avea și inițiative în nume personal. Anunț public că voi dona 1000 de euro Crucii Roșii, pentru a dispune de fondurile necesare în caz de intervenție”, a afirmat edilul Călin Bibarț în încheierea ședinței extraordinare de vineri.

Citește și

Câți BANI alocă Primăria Spitalului Județean Arad pentru a preveni și gestiona CRIZA provocată de COVID-19

 

 

 

Loading...
  1. Câte ventilatoare și alte echipamente și materiale sanitare s-au achiziționat pentru spitalele arădene? Nu se găsesc nici măcar banalele măsti în farmacii. Lipsa de seriozitate în abordarea problemei a avut consecințe tragice în Italia. Ar trebui să învățăm din lecția dramatică a italienilor.

    Raspunde
  2. Foarte frumos, cred ca destul de tardiv cu inceperea apovizionarii cu cele necesare spitalelor, dar totusi bine. Cei care vor sa faca donatii in nume personal din cei cu salarii frumoase pot sa o faca. Nu sunt de acord cu cei care ne anunta ca noi marea masam putem dona 2 euro prin Orange sau alte tipuri de contributii. Intreb pe cine ajutam? Statul nu cred ca trebuie sa il ajutam doar in momentul in care ajunge in incapacitate de plata. Atata timp cat mai poate plati pensii speciale si alte ,,speciale,, nu cred ca este cazul ca un pensionar sau un cetatean cu un salar modest sa faca astfel de gesturi.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.