DISPUTĂ între Igaş şi Zgonea, pe tema unei deplasări în Delta Dunării

DISPUTĂ între Igaş şi Zgonea, pe tema unei deplasări în Delta Dunării

Senatorul PDL Traian Igaş a cerut conducerii Parlamentului să îi aprobe o deplasare în Delta Dunării pentru „documentarea în scopuri profesionale a membrilor Comisiei interparlamentare UNESCO”. Planurile senatorului arădean au fost, însă, blocate de președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Constantin Traian Igaş a cerut în ultima şedinţă a conducerii Parlamentului, în numele comisiei UNESCO, o deplasare de două zile în Delta Dunării.

Discuţie Traian Igaş – Valeriu Zgonea

Traian IGAŞ: Este o acţiune de documentare, Delta Dunării fiind introdusă în patrimoniul UNESCO.
Valeriu  ZGONEA: Domnule Igaş, dumneavoastră vreţi să vă deplasaţi un pic la plimbare de documentare la UNESCO să faceţi o vacanţă în Deltă. (…) De Sfânta Maria vreţi să faceţi o vacanţă în Delta Dunării.
Traian IGAŞ: Domnule preşedinte, dacă doriţi să puneţi problema aşa, putem să o punem şi noi aşa. Dacă dumneavoastră vreţi să duceţi în derizoriu o activitate a unei comisii parlamentare, puteţi să o faceţi în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Nu a durat mult până când spiritele s-au încins. Discuţia dintre cei doi s-a transformat într-o ceartă despre cine are dreptul să deschidă şi să închidă microfonul.

Valeriu ZGONEA: Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi după ce luaţi cuvântul, închideţi microfonul şi vă dau eu cuvântul.
Traian IGAŞ: Eu o să-l închid, dar v-am explicat despre ce este vorba, nu asta mi-aţi cerut?
Valeriu ZGONEA: Biroul permanent reunit nu face şedinţe pentru aprobarea deplasărilor în Delta Dunării.
Traian IGAŞ: Nu puteţi să duceţi în derizoriu activitatea unei comisii.

Disputa a fost încheiată ironic de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea: „Este bine că aţi învăţat fraza cu derizoriu foarte bine şi o repetaţi. Este foarte frumos. Este un exerciţiu foarte bun acesta pentru dumneavoastră. Din păcate, să ştiţi că avem alte lucruri mai importante decât să ne deplasăm în teritoriu în Delta Dunării”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.