Vrei întuneric beznă în dormitor? Află care e cea mai bună soluție

Vrei întuneric beznă în dormitor? Află care e cea mai bună soluție

În dormitor, ne dorim să fie întuneric. Nu mereu, dar măcar să avem opțiunea asta, mai ales când vrem să dormim, să ne odihnim sau să vedem un film pe proiector în mijlocul zilei. Jaluzelele blackout sunt perfecte pentru dormitor, pentru că blochează lumina soarelui datorită țesăturii groase. Există și jaluzele, dar și rolete geam de tip blackout, care blochează între 95 și 100% din razele UV, ceea ce le face alegerea ideală pentru un dormitor de adulți sau de copii.

Jaluzele versus rolete de geam

În primul rând, hai să vedem ce diferențe sunt între jaluzele și rolete geam, ca tu să iei cea mai bună decizie pentru tine. Și dormitorul tău! Ambele acoperă ferestrele, iar diferențele principale constau în modul în care sunt construite și funcționează, precum și în aspectul și scopul lor estetic. Jaluzelele au, de obicei, lamele orizontale sau verticale, care pot fi ajustate pentru a controla cantitatea de lumină și de intimitate dorită, în timp ce roletele pentru geam sunt fabricate dintr-un material textil care se rulează în sus sau în jos pentru a acoperi sau descoperi complet fereastra.

Aspectul estetic al acestora poate fi diferit și divers: jaluzelele au un aspect mai tradițional, deși există și multe modele de jaluzele moderne, în timp ce niște rolete geam oferă un aspect mai curat și mai simplu. Instalarea și întreținerea lor pot varia: niște jaluzele pot fi mai complexe în instalare și pot necesita întreținere periodică pentru curățarea lamelor, în timp ce niște rolete geam sunt adesea mai ușor de instalat și întreținut, necesitând în general doar ștergerea periodică pentru a menține aspectul lor.

Ce tip de țesătură ar trebui să alegi pentru jaluzele sau rolete geam blackout?

Atât roletele, cât și jaluzelele pot fi disponibile în versiuni blackout, care sunt concepute să ofere o blocare completă a luminii. Dacă dorești pentru dormitorul tău să aibă opțiunea de blackout (întuneric total), alege pur și simplu jaluzele sau rolete geam cu țesătură blackout. De fapt, această țesătura groasă este alcătuită dintr-un strat de PVC și împiedică lumina exterioară să pătrundă în camera ta. Țesătura blackout permite întunericul complet. Printre țesăturile blackout, vei găsi unele și cu proprietăți de izolare termică. Un atu perfect pentru un dormitor, deoarece te vor proteja de căldură vara și de frig iarna. În acest caz, țesătura din PVC este albă pe partea de sticlă pentru a reflecta soarele.

Ce culoare de jaluzele sau rolete geam ar trebui să aleg pentru dormitorul meu?

Când vine vorba de jaluzele sau rolete geam, culoarea are o influență majoră asupra stării noastre de bine. Într-un dormitor, alege o culoare de jaluzele sau rolete geam blackout care să favorizeze odihna și liniștea.

Culorile pastelate, cum ar fi albastrul cerului, verdele mentă, galbenul pal, rozul pudră sau un portocaliu moale sunt ideale. Relaxante și liniștitoare, culorile pastelate sunt foarte populare în dormitoarele pentru adulți.

În dormitorul unui copil, verdele ajută la reducerea nivelului de energie, fiind ideal pentru a calma un copil agitat seara sau pentru dormitorul unui adolescent. Albastrul, pe de altă parte, ajută la reducerea tensiunii arteriale. Îi poate ajuta pe adulți să aibă un somn bun.

Pentru o atmosferă neutră: griul este o culoare neutră, care nu provoacă nicio reacție în organism. Aduce eleganță în dormitor și o atmosferă mai caldă decât jaluzelele albe. Cu toate acestea, albul rămâne o culoare atemporală pentru jaluzelele blackout.

Pentru o ambianță caldă, optează pentru maro și culorile pământii, care aduc multă căldură într-o cameră. Această nuanță se potrivește bine cu mobilierul din lemn.

Pentru o ambianță relaxantă, poți alege violetul. Simbol al reînnoirii, violetul poate aduce și o notă de eleganță în dormitorul tău. O culoare spirituală, violetul invită la meditație și creativitate. Cu toate acestea, dacă ai deja violet în dormitor, alege o altă culoare pentru jaluzelele blackout. Prea mult violet va avea ca efect energizarea camerei: o atmosferă care nu prea favorizează odihna.

De asemenea, în dormitorul unui copil, modelele pot personaliza camera. Dormitorul unui copil are mai multe utilizări: joacă, studiu și somn. De aceea, niște jaluzele sau rolete geam cu modele sunt perfecte pentru acoperirea ferestrelor. De asemenea, este posibil să imprimi fotografii sau imagini ale super-eroului preferat pe pânză.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.