Vrei să plătești MAI PUȚIN pentru un plin de benzină? Uite UNDE TREBUIE SĂ MERGI ca să ALIMENTEZI!

Vrei să plătești MAI PUȚIN pentru un plin de benzină? Uite UNDE TREBUIE SĂ MERGI ca să ALIMENTEZI!

Într-o țară în care salariile sunt prea mici pentru a acoperi costurile, cum este România, oamenii au ajuns să caute soluții alternative pentru a-și reduce cheltuielile și așa prea mari. Nu puțini sunt românii care locuiesc aproape de granițe și aleg să treacă în statele vecine pentru a se aproviziona cu cele necesare pentru o lună întreagă.

Nu doar alimentele sunt mai ieftine la vecini, ci și benzina. Astfel, că mulți români preferă să stea la cozi interminabile pentru a-și face plinul la mașină.

Benzina mai ieftină de la vecini face ca sute de oameni să treacă zilnic frontiera, majoritatea ca să facă plinul la maşină. Şi asta pentru că în Republica Moldova un litru de combustibil este cu 2 lei mai ieftin decât acasă.

La o lună de când se poate trece Prutul doar cu buletinul, traficul în Vama Sculeni din Iaşi aproape s-a dublat.

Un litru de benzină 95 costă, în Republica Moldova, 3,87 de lei faţă de 5,8 lei în România. Diferenţa e mare şi la motorină: un litru costă 3,41 de lei peste Prut faţă de 5,26 lei în benzinăriile româneşti.

Şoferii din estul ţării sunt gata să stea la cozi la benzină ca pe vremuri. Merită, spun oamenii care trec graniţa, în Republica Moldova, ca să cumpere carburant la preţ mult mai mic decât acasă.

Pentru o maşină cu rezervor de 50 de litri, un plin de benzină în Republica Moldova nu depăşeşte 200 de lei. Asta înseamnă că, la trei plinuri, unul este gratis.

  1. trebuie sa-i multumim lui ponta care a avut grija de noi si ne-a plesnit c u superacciza.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.