Nici un deținut de la Penitenciarul Arad nu a fost infectat cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei și până în prezent.
Informația a fost făcută publică cu ocazia prezentării raportului de activitate al instituției pe anul 2020 iar acest lucru poate fi privit ca o performanță având în vedere ce s-a întâmplat la alte penitenciare din țară.
„Contextul epidemiologic fără precedent, determinat de răspândirea virusului SARS-CoV-2, a testat reziliența colectivului Penitenciarului Arad într-un mod pe cât de intens, pe atât de constant. Niciun polițist de penitenciare nu a beneficiat de vreun moment în care să-și poată executa serviciul fără precauțiile și obstacolele specifice măsurilor de protecție. În cele 10 luni de la izbucnirea epidemiei, fiecare angajat a fost nevoit să adopte multe limitări auto-impuse, atât din respect pentru instituție și deținuți, dar și pentru protejarea familiei și a celorlalți apropiați. Acest spirit de sacrificiu colectiv a permis ca astăzi, la evaluarea generală a activității, să putem constata un rezultat remarcabil, acela de a nu fi permis pătrunderea virusului în rândul populației carcerale, cazată în Penitenciarul Arad”, a declaratcomisarul de poliție penitenciară Dan Halchin, directorul Penitenciarului Arad.
Raportul de activitate a fost prezentat într-un cerc restrâns (foto, jos), cu respectarea măsurilor de distanțare impuse de pandemie. Alături de cei aflați în sală s-a alăturat, în sistem de videoconferință, și reprezentantul Administrației Naționale a Penitenciarelor, comisarul șef de poliție penitenciară Claudiu Românu, directorul Direcției Management Resurse Umane.
„Profesionalismul personalului în îndeplinirea sarcinilor şi misiunilor specifice a avut o contribuţie directă asupra faptului că, în anul 2020, instituţia noastră nu s-a înregistrat cu evenimente negative deosebite. Cu un surplus de peste 350 de noi deținuți care au dus efectivul instituției la o cifră fără precedent de aproximativ 1400 de persoane custodiate, cu multiplele misiuni independente ca urmare a preluării persoanelor condamnate provenite din țări aflate în zone de risc epidemiologic, dar și cu riscurile asumate de a continua permiterea deținuților să muncească, rezultatul menționat în paragraful anterior este întradevăr unul remarcabil. Mulțumesc și pe această cale tuturor polițiștilor de penitenciare de la toate nivelurile și din toate departamentele, pentru implicarea și aderarea la cultura organizațională bazată pe etică, mediu motivațional și valori. Consider că rezultatele pe care le avem în față sunt dovada cea mai clară a faptului că oamenii care cred, acționează și se completează în același fel, au cele mai bune șanse de reușită în timpuri cum sunt cele pe care le traversăm”, a mai spus Dan Halchin.
Lasă un comentariu