Vremea o ia RAZNA! Cod roșu de GRINDINĂ și cod portocaliu de furtuni

Vremea o ia RAZNA! Cod roșu de GRINDINĂ și cod portocaliu de furtuni

Potrivit ANM, o mare parte a României este amenințată de cod portocaliu și galben de grindină, vijelii și ploi, după ce în dimineața aceasta a fost cod roșu de grindină.

Astăzi, între orele 9:05 și 9:45, în Județul Mureș, a fost activ codul roșu de grindină, aceasta ajungând la dimensiuni de 5 cm.

În restul zilei sunt în vigoare codul portocaliu și galben în jumătate de țară.

În perioada 3.07 ora 10:00 – 4.07 ora 3:00, este anunțat cod portocaliu în județele Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Ilfov, Vrancea, Galați, Brașov, Covasna, Harghita, Constanța, Tulcea, precum și municipiul București și în zona de munte a județelor Mureș.

Tot în același interval, va fi cod galben în sudul, sud-estul, centrul și estul țării, manifestat prin ploi abundente, vijelii și intensificări ale vântului.

De astăzi 3 iulie, ora 03 până în 04 iulie, ora 10, va fi în vigoare codul galben în sud-estul și local în sudul țării, unde vor fi manifestări de instabilitate atmosferică precum averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.