Vremea se schimbă RADICAL! Val de AER RECE peste România

Vremea se schimbă RADICAL! Val de AER RECE peste România

Meteorologii anunță că la sfârșitul săptămânii vremea se va schimba radical. Temperaturile vor scădea simțitor și se vor semnala și precipitații în mai multe zone din țară.

Astfel, potrivit prognozei pentru următoarea perioadă, în vestul țării temperaturile vor scădea până la 10 grade Celsius.

În Banat, vremea va fi călduroasă şi în general frumoasă până în data de 17 septembrie, cu temperaturi maxime ce se vor situa, în medie, în jurul a 30 de grade. În zilele de 18, 19 şi 20 septembrie va urma o răcire semnificativă şi o schimbare în aspectul vremii, astfel că maximele termice, mediate regional, vor fi de 20…22 de grade. Până în 25 septembrie se va încălzi uşor, cu maxime ce vor urca, în medie, la 26 de grade, însă în ultimele două zile de prognoză vor coborî spre 22 de grade. Minimele se vor menţine constante până la sfârşitul primei săptămâni, cu medii de 14…16 grade, vor scădea în weekend la valori mediate în jurul a 10 grade, apoi vor intra pe o tendinţă de creştere, asfel că în a doua săptămână se vor situa, în medie, între 10 şi 12 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în zilele de 17 şi 18 septembrie şi din nou în intervalul 22–27 septembrie.

În Arad se vor înregistra vineri 31 de grade Celsius, iar de sâmbătă scad la 21 de grade. Duminică vor fi 24 de grade ziua, iar de luni se va încălzi ușor.

În Crișana, în primele zile de prognoză vremea va fi călduroasă la amiază, cu maxime termice ce se vor situa, în medie, în jurul a 30 de grade, însă, în intervalul 16–20 septembrie se va răci semnificativ, astfel încât media maximelor va fi de 20 de grade. Din 20 şi până în 25 septembrie regimul termic va marca o creştere treptată, la valori medii de 26 de grade, apoi va intra din nou într-un proces de scădere, spre medii de 22 de grade. Temperaturile minime se vor situa, în medie, în jurul a 14 grade până pe 17 septembrie, apoi vor scădea la medii de 8 grade în 19, 20 şi 21 septembrie, iar până la finalul intervalului, mediile regionale vor fi cuprinse între 10 şi 12 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în 17 şi 18 septembrie, precum şi în intervalul 23–27 septembrie.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.