Webinar cu tematică medicală, la UVVG Arad

Webinar cu tematică medicală, la UVVG Arad

Un nou eveniment Open Day sub egida Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” (UVVG) a avut loc recent.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a făcut o tradiție din organizarea de evenimente tip Open Day, care să aducă atât studenților cât și medicilor specialiști și rezidenți, informații de ultimă oră în subiectele prezentate. Aşa au stat lucrurile şi cu ocazia webinarului „Boli tipice ale coloanei vertebrale în practica ortopedică – Diagnostic și tratament, susținut de doctorul Christian Sagstetter, visiting professor al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, expert internațional în domeniul medicinei sportive, a chiroterapiei și acupuncturii.

Doctorul Sagstetter este medic specialist în ortopedie și chirurgie de urgență, având o îndelungată experiență și în consilierea medicală și terapia durerii, domenii care prezintă interes crescând în cadrul comunității medicale. Tema abordată a fost una de actualitate, în condiţiile în care numărul cazurilor de persoane care suferă de diverse afecțiuni ale coloanei vertebrale este în continuă creștere.

Moderatorul acestui eveniment a fost doctorul Dan Fruja, lector al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, medic primar ortopedie-traumatologie, șeful secției ortopedie – traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, expert în domeniul dezbătut.

„Temele alese în astfel de evenimente tip Open Day sunt aprofundate atât la nivel național cât și la nivel internațional, aspect care subliniază implicarea conducerii Universității, în special a doamnei rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, în asigurarea unei proces educațional de înaltă ținută, care să completeze celor implicați competențele specifice domeniului medical”, a declarat conf. univ. dr. Casiana Boru, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul UVVG.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.