Webinar pe tema economiei verzi, la UVVG Arad

Webinar pe tema economiei verzi, la UVVG Arad

UVVG Arad a găzduit un webinar pe tema economiei verzi.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” (UVVG) din Arad, prin Facultatea de Științe Economice, Informatică și Inginerie, ȋn parteneriat cu Centru de Antreprenoriat din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, a organizat webinarul: „Economia verde. Schimbări tehnologice vs. Schimbări de comportament „.

Evenimentul a avut ca scop educaţia de mediu, prin expunerea rezultatelor cercetate cu privire la noutăţile tehnologice ce au fost indentificate ȋn economia verde, pentru formarea unei societăţi durabile, informate şi responsabile şi s-a adresat oamenilor de știință, cercetătorilor, economiştilor și antreprenorilor cu reputație naţională şi internațională care au schimbat idei și au împărtășit o parte din experiența lor, dar și rezultatele cercetării în mai multe domenii ale antreprenoriatului, precum și aplicațiile lor în domeniul științei și tehnologiei. Au participat practicieni, oameni de știință, cercetători, economişti și antreprenori, speakeri fiind prof. univ. dr. Klaus Bruno Schebesch şi prof. univ. dr. Horaţiu Şoim.

Lucrările înscrise pe agenda webinarului au expus preocuparea cercetătorilor pentru analiza și interpretarea schimbărilor tehnologice vs. schimbării de comportament și provocărilor induse în societate și economie privind „Economia verde şi domeniul fuziunii nucleare”.

„Temele prezentate ȋn cadrul webinarului „Economia verde. Schimbări tehnologice vs. Schimbări de comportament” au făcut referire la: Economia verde, oportunităţi pentru regândirea transportului personal, ciclul fenomenelor tehnologice, informaţii despre derivatele solare, panouri fotovoltaice şi domeniul fuziunii nucleare. Într-o economie verde prin aplicarea unor bune practici din domeniul sustenabilității, investițiile trebuie realizate cu un impact redus asupra mediului, prin reducerea emisiilor de carbon și a poluării şi prevenirea pierderii biodiversității și a serviciilor ecosistemice”, a precizat moderatorul webinarului, conf. univ. dr. Marius Boiţă, directorul Centrului de Antreprenoriat UVVG.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.