Weekend plin de… muniție pentru echipa pirotehnică a ISU Arad

Weekend plin de… muniție pentru echipa pirotehnică a ISU Arad

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad a avut de efectuat două misiuni pirotehnice în trei zile.

Vineri seară s-a deplasat in localitatea Măgulicea pentru a ridica un proiectil perforant exploziv, găsit in urma unor lucrări agricole de către o persoana din sat. Proiectilul de 82 mm, provenind cel mai probabil din cel de al- II- lea Război Mondial, in stare bună, a fost ridicat și transportat la depozitul unității noastre.

Duminică, în pădurea de la Ceala un tânăr cu un detector de metale a descoperit mai multe cartușe de infanterie și a anunțat prin intermediul serviciului 112 dispeceratul unității.

Echipa pirotehnică deplasată la fața locului a asanat terenul în zona respectivă și in total au fost descoperite 30 de cartușe infanterie, cal.7,62, produse un anul 1933. Și acestea au fost ridicate și transportate la depozit în vederea distrugerii.

„Mulțumim populației că răspunde pozitiv apelurilor noastre și anunță autoritatile in momentul in care descoperă muniție sau elemente de muniție, evitând astfel producerea unor evenimente ce pot avea consecințe tragice”, precizează George Pleșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

Foto: ISU Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.