What’s next?, o expoziție semnată de artistul arădean Cristian Buzneanu, găzduită de Casa Artelor din Timișoara

What’s next?, o expoziție semnată de artistul arădean Cristian Buzneanu, găzduită de Casa Artelor din Timișoara

What’s next? – este întrebarea lansată de artistul vizual arădean Cristian Buzneanu într-o expoziție care îi poartă semnătura și care este găzduită de Casa Artelor din Timișoara. Lucrările sale de pictură sunt expuse pe simezele galeriei Pygmalion vreme de două săptămâni.

„Fantastic, oniric, «primitiv», expresionist, patetic, adolescentin, maladiv, grav copilăros, muzical, anxios ș.a.m.d., Cristian Buzneanu își este cronicarul propriei nopți singuratice de unde ne trimite oase de vise ciudate, metafore, bucăți de coșmar, imagini dintr-o lamaserie . El nu pictează, ci, mai degrabă, își exorcizează, cu minuție și forță, singurătatea” – spune despre lucrările artistului, Marcel Tolcea.

Vernisajul a avut loc joi, 26 mai 2016, cuvântul de deschidere aparținându-i lui Marcel Tolcea. Lucrările pot fi admirate până în 7 iunie.

Cristian Buzneanu s-a născut în Arad și este absolvent al Facultății de Arte Plastice din Timișoara. A început să expună încă din 1996 și de atunci este o prezență constantă pe simezele galeriilor importante din România, dar și din străinătate (Ungaria, Japonia etc) Lucrările sale sunt prezente în colecții particulare din toată lumea, iar opinii despre creația sa au fost consemnate în numeroase publicații de specialitate. În anul 2001 activitatea sa expozițională a fost răsplătită cu Premiul Uniunii Artiștilor Plastici.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.