Workshop de gravură pentru tineri la Muzeul de Artă Arad, cu artistul vizual Adrian Sandu

Workshop de gravură pentru tineri la Muzeul de Artă Arad, cu artistul vizual Adrian Sandu

Muzeul de Artă din Arad a găzduit recent un workshop de gravură pentru tineri la Muzeul de Artă Arad, cu artistul vizual Adrian Sandu.

Workshop-ul „Principii în arta imprimării”, dedicat tinerilor din învățământul artistic, s-a desfășurat în perioada 30 septembrie – 5 octombrie 2021 la Muzeul de Artă Arad. Atelierul se va încheia cu o expoziție a participanților, în spațiul expozițional al Cafenelei „Joyce”Arad, deschisă pentru public pe parcursul Nopții Albe a Galeriilor, 15-17 octombrie 2021.

„În cadrul workshopului de gravură mi-am propus familiarizarea publicului tânăr din învățământul artistic și nu numai, cu tehnicile de gravură – Principii în arta imprimării. Pentru această sesiune am ales drept tehnică de studiu – acvaforte – aceasta fiind una dintre cele mai importante și mai des întâlnite metode de obținere a matriței în arta imprimării. Menționez că gravura tradițională ca disciplină, se studiază/predă destul de rar în învățământul liceal din România, iar în cel superior tinde să devină o rara avis din cauza dezinteresului și a complexității. În concluzie, la workshopul din acest an ne-am propus realizarea a 1-2 lucrări în tehnica acvaforte. La final va fi organizată o expoziție la cafeneaua literară Joyce Pub (spațiul expozițional), în care vor fi expuse toate lucrările realizate”, a precizat artistul vizual Adrian Sandu.

Workshopul a fost organizat de Grupul pentru Management și Mediere Culturală, în parteneriat cu APA – Asociația Producătorilor de Artă, artist vizual Adrian Sandu, cu finanțarea Centrului Municipal de Cultură Arad.

Fotografii: Nelu Scripciuc

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.