Workshop pe tema dopingului în sport, la UVVG Arad

Workshop pe tema dopingului în sport, la UVVG Arad

Un workshop pe tema dopingului în sport a fost organizat de Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane şi Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” (UVVG) Arad.

În contextul academic festiv al lunii mai, când Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad este în sărbătoare, prin organizarea Zilelor Academice Arădene, Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane şi Educaţie Fizică şi Sport din cadrul UVVG, în colaborare cu Asociaţia Profesorilor de Educaţie Fizică şi Sport din Judeţul Arad şi cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, a organizat workshop-ul cu tema: „Dopingul în sport, o mare necunoscută?”.

Speaker-ul evenimentului găzduit vineri, 13 mai, în Campusul Universitar, a fost Dr. H.C. Sorin Văleanu, Doping Control Officer, un expert de talie internațională în domeniul dopingului. Acesta a oferit participanților șansa de a afla elemente inedite despre subiectul în cauză, din perspectiva celui care efectuează controale de acest fel pentru numeroase federații sportive pe plan mondial.

Workshop-ul s-a bucurat de o participare foarte numeroasă, publicul reunind cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar, antrenori, dar și studenți la specializările educație fizică și sport, balneofiziokinetoterapie, medicină și farmacie. Echipa de organizare a fost formată din: prof. univ. dr. Mirela Dan, conf. univ. dr. Francisc Schmidt, conf. univ. dr. Gabriel Șarlă, lector univ. dr. Cristina Marcovici, lector univ. dr. Matei Dan şi asist. univ. dr. Emil Bondar.

„În preambulul manifestărilor dedicate Zilelor Academice Arădene, ne-am propus organizarea – având sprijinul conducerii universității şi susţinerea dnei rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci – unui eveniment care să aducă un plus de valoare și de informație pentru cadrele didactice, studenții facultăților noastre și pentru publicul larg, interesat de subiecte care animă la ora actuală mediul universitar și științific internațional. Mulțumim dlui Sorin Văleanu pentru a fi găsit, în agenda încărcată a domniei sale, răgazul de a fi alături de noi, dar și conducerii instituției, pentru suportul acordat. Un gând special Asociației Profesorilor de Educație Fizică și Sport din Județul Arad, partener de cursă lungă al colectivului de specialiști în domeniu din cadrul facultății noastre”, a declarat dna conf. univ. dr. Speranța Milancovici, decanul Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport din cadrul UVVG Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.