Zboruri spre Grecia, de pe Aeroportul Arad

Zboruri spre Grecia, de pe Aeroportul Arad

Reprezentanții celui mai mare touroperator din România au anunțat astăzi la Arad că studiază foarte serios posibilitatea intorducerii unei curse charter de pe Aeroportul Arad spre Grecia.

În cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul Consiliului Județean Arad, directorul executiv al companiei Christian Tour, Doina Grigoraș, a precizat că zborurile charter spre Grecia vor fi operate începând cu anul 2019, urmând a se stabili care fi destinația.

De asemenea, reprezentanții Christian Tour au anunțat că vor menține și pentru 2018 cursele charter spre Turcia. Acestea vor fi operate de compania aeriană Blue Air în perioada 5 iunie 2018 – 18 septembrie 2018.

Decizia vine după succesul înregistrat în sezonul estival 2017, când un număr de peste 2.600 de turiști arădeni au mers în vacanță alături de agenția de turism. Vara viitoare, Christian Tour va opera un zbor pe săptămână de pe Aeroportul Internațional Arad, primul avion cu turiști urmând să decoleze pe data de 5 iunie 2018, iar ultimul pe 18 septembrie 2018. „Pentru anul viitor am extins numărul de rotații, astfel că estimăm că din iunie până în septembrie peste 2.800 de arădeni vor pleca în vacanță în Antalya cu charterele noastre”, a declarat Doina Grigoraș, directorul executiv al Christian Tour.

În ceea ce privește tarifele, în acest moment prețurile pornesc de la 322 de euro de persoană (la care se adaugă taxele de 95 de euro), sumă care acoperă transportul cu avionul, transferuri și 7 nopți de cazare la un hotel de 4 stele în regim all inclusive.

„Ne facem deja planuri și pentru anul 2019, când ne dorim să completăm oferta noastră pentru zona Arad cu un avion charter către Grecia. Așadar, vrem să avem două zboruri săptămânale de pe Aeroportul Arad, unul către Turcia, celălalt spre Grecia. Însă, nu am decis încă ce destinație din Grecia vom alege”, a adăugat Doina Grigoraș.

Consiliul Județean Arad, instituție în subordinea căreia funcționează aeroportul, are în vedere mai multe proiecte pentru creșterea traficului aerian. Vicepreședintele Consiliului Județean Arad Claudia Boghicevici a declarat în cadrul conferinței că obiectivul revitalizării Aeroportului a fost asumat de conducerea Consiliului Județean și după o perioadă de investiții rezultatele au început să apară: „Consiliul Județean Arad s-a implicat foarte intens în relansarea Aeroportului Internațional. După o perioadă de pauză cauzată de lucrările la autostradă, Aeroportul a repornit cursele anul acesta, în perioada verii, cu o destinație internațională tentantă: Antalya, Turcia. Două agenții de turism au considerat Aradul atractiv, și nu s-au înșelat. Gradul de ocupare a curselor a fost de peste 95%, ceea ce demonstrează potențialul Aradului și a determinat extinderea programului de chartere de vacanță și pentru anul 2018. Am avut un total de 30 de zboruri Arad-Antalya-Arad, în perioada iunie-septembrie. Anul acesta, un total de 10.830 de pasageri au zburat de pe aeroportul nostru numai spre Turcia! De aceea, suntem convinși că anul 2018 va fi un an bun și că rezultatele din vara acestui an se vor repeta. Muncim foarte mult pe dezvoltarea de rute noi, avem legături foarte dese cu operatori aerieni. Faptul că am investit într-un terminal nou și că aeroportul este aproape de centrul orașului, de zonele industriale și de aeroport reprezintă un avantaj pe care îl susținem în toate discuțiile cu operatorii. Le mulțumesc pentru încredere partenerilor noștri de la Christian Tour și îi asigur că au în conducerea Consiliului Județean Arad un partener corect de afaceri, care face tot posibilul pentru promovarea Aradului ca destinație, a Aradului ca punct de plecare și a Aeroportului”.

Turiștii din zona Arad vor putea călători vara viitoare în străinătate și cu autocarele Christian Tour către destinații din Grecia (Thassos, Riviera Olimpului, Halkidiki, Corfu, Parga și Lefkada), pachetele incluzând transport și cazare.

Pe de altă parte, Christian Tour dorește să includă obiectivele turistice din județul Arad în pachetele promovate în cadrul programului Senior Voyage. „Prin Senior Voyage, programul dedicat turiștilor cu vârsta de peste 55 de ani și unul dintre cele mai puternice branduri ale Christian Tour, am creat circuite în străinătate, dar și în țară. Intenția noastră este să introducem în aceste circuite cât mai multe din obiectivele turistice cu care județul Arad se mândrește și care trebuie să fie cunoscute de toată lumea”, a adăugat Doina Grigoraș, directorul executiv al Christian Tour.

La nivel național, în sezonul estival 2018 Christian Tour va opera 45 zboruri charter pe săptămână, cu plecare de pe principalele aeroporturi din România (București, Cluj-Napoca, Timișoara, Arad, Oradea, Iași, Bacău și Târgu Mureș) către Grecia, Turcia, Croația (destinație nouă în portofoliul companiei) și Spania. Pentru Turcia, touroperatorul estimează o creștere cu 50% a numărului de români care vor alege destinația în 2018, iar pentru Grecia, creșterea va fi de 15 procente.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.