Zece persoane DECEDATE din Arad „au semnat” pentru Campania #FărăPenali. Dosarele vor merge la poliție și procuratură

Zece persoane DECEDATE din Arad „au semnat” pentru Campania #FărăPenali. Dosarele vor merge la poliție și procuratură

Direcția din cadrul Primăriei Municipiului Arad care se ocupă de evidența persoanelor a prezentat astăzi municipalității referatul cu privire la semnăturile valide și nevalide realizate de USR pentru campania Fără penali în funcții publice.

Este vorba despre 5462 de semnături nevalide, iar numărul semnăturilor validate este de 14748.

Semnăturile au fost invalidate pentru următoarele motive:

– 298 de semnături ale unor persoane cu acte de identitate expirate

-677 de semnături ale unor persoane cu domiciliul în altă localitate la data semnării listelor

– 10 semnături ale unor persoane decedate înainte de 22.03.2018

-14 semnături ale unor persoane minore

– 4463 de semnături ale unor persoane ale căror date înscrise în liste conțin nonconcordanțe, respectiv numele și prenumele nu corespunde cu actul de identitate și/sau cu CNP și/sau adresa de domiciliu.

„Din acest moment, aceste semnături vor merge înspre instituțiile abilitate ale statului – poliție și procuratură – pentru demersurile legale. Faptul că ne numim Uniunea Salvați România nu înseamnă pentru mine faptul că acolo s-au reunit oameni cu o conduită ireproșabilă. Dacă noi credem că doar datorită denumirii am avea dreptul să încălcăm legea înseamnă că am plecat prost în viața politică. În Arad sunt oameni care conduc acest partid la experiența trei, patru sau cinci într-un partid politic. Acești oameni care niciodată nu au fost aleși de cetățeni au compromis în Arad campania civică Fără penali în funcții publice. Au compromis-o pentru că așa gândesc ei.  În urmă cu câteva săptămâni au încercat să compromită și administrația arădeană, doar pentru că funcționarii publici și-au făcut datoria, verificând listele de semnături, conform legii. Nu am înțeles de ce acești oameni care se cred politici cer ca instituțiile statului să încalce legea și să nu vadă falsurile. În momentul în care folosești numele și adresa oamenilor, dar nu ai CNP-ul acestora și semnezi în locul lor, acest lucru este un fals. Atunci când persoane decedate au pusă semnătura pe aceste documente, arată din nou tendința acestor oameni de a fura. Și nu poți organiza o campanie fără penali, prin furtul de semnături”, a declarat edilul Gheorghe Falcă.

Referatul se poate consulta aici: referat semnături

 

  1. Și dezinformarea e ”vorbă” … Pentru faptul că în rubrica ”Nume și prenume” nu au încheput toate caracterele numelui și al prenumelor (de multe ori cetățenii au căte două, trei, chiar patru prenume), dacă adresa era mai lungă și nu a încheput denumirea completă a străzii, scara, etajul, etc. doar apartamentul (cu toate că era clară descrierea adresei), dacă înșiruirea CI și/sau CNP depășea chenarul alocat, dacă era o mică greșeală (s-a corectat o literă sau un nr. scris greșit în seria și/sau nr. CI și/sau exista certitudinea acesteia), ilustrul edil murdărește imaginea corectitudinii celor peste 20.000 de semnatari și celor peste 1000 de voluntari permanenți sau ocazionali (aici se înțeleg și cei care mânați de spiritul civic, în mod anonim au adus liste complete de semnături la cortul demolat de Falcă) ! Mai trist este că ilustrul edil folosește acest mod de a purta o ”luptă murdară” cu cei care într-adevăr au contribuit la reușita acestei campanii civice ! În legătură cu ”furtuna într-un pahar cu apă” privind semnăturile unor decedați, am o suspiciune că este o regizare a primarului, deoarece puteau oameni puși chiar de el să ducă liste completate la cort, astfel producând chiar el o diversiune putredă, o încercare jalnică de a compromite un efort al cetățenilor corecți ai Aradului ! Sunt sigur că cețățenii o să țină minte și brava ispravă de a întârzia deliberat și ilegal validarea listelor, așa încât ele să nu poată fi depuse în timp util, astfel periclitând validarea la nivel național ! Rușine domnule Falcă !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.