Zece persoane, inclusiv un român, ARESTATE în Spania pentru trafic și cultivare de droguri

Zece persoane, inclusiv un român, ARESTATE în Spania pentru trafic și cultivare de droguri

Zece persoane au fost arestate în Spania după ce Garda Civilă a descoperit și confiscat, în apropiere de Barcelona, 12.000 de plante de marijuana. Plantele au fost găsite în depozitele industriale de la Ripollet, la 15 kilometri nord de Barcelona, unde marijuana era cultivată la scară largă, printr-un sistem artificial. Cele două depozite erau prevăzute cu instalaţii de aer condiţionat, aerisire şi echipamente pentru uscarea şi ambalarea plantelor de marijuana.

Șapte spanioli, un dominican, un cetăţean din Mali şi un român sunt acum inculpați pentru „trafic, cultivare şi dezvoltare de stupefiante”, dar şi pentru racordarea în mod ilegal la reţeaua de curent electric, în vederea funcţionării instalaţiilor pentru cultura de marijuana.

Drogurile erau destinate exportului spre Europa, în special Marea Britanie, Elveţia şi Italia.

„Este una dintre cele mai mari plantaţii” descoperite în Spania, potrivit Gărzii Civile.

Anchetatorii au descoperit reţeaua de trafic de droguri în cursul unei anchete asupra unei grupări infracţionale specializată în furtul de telefoane mobile, iar presupuşii traficanţi erau supravegheaţi de la începutul lunii septembrie.

În urma operaţiunii de monitorizare, anchetatorii au confiscat o maşină în care au descoperit şapte kilograme de marijuana şi, ulterior, au ajuns la cele două depozite cu suprafaţa de 300 de metri pătraţi, unde erau cultivate cele 12.000 de plante de marijuana, în care accesul se făcea printr-o uşă ascunsă în spatele unui raft.

Foto: noticias.sumadiario.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.