Zece proiecte, în valoare de peste 111 milioane de lei, derulate de Primărie

Zece proiecte, în valoare de peste 111 milioane de lei, derulate de Primărie

Primăria Municipiului Arad are în prezent în derulare 10 proiecte cu finanțări externe nerambursabile în valoare totală de peste 111 milioane de lei.
Dintre acestea, 6 proiecte în cadrul POR Regio 2007-2013, 2 proiecte finanțate de Fondul de Cooperare Elvețiano-Român, un proiect finanțat prin Instrumentul Financiar pentru Protecție Civilă al UE și unul prin programul Europa pentru Cetățeni.

Investițiile cu fonduri comunitare vizează dezvoltarea durabilă a infrastructurii urbane (realizarea rețelei de piste de biciclete, creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe, reabilitarea unor unități de învățământ). Acestea sunt ultimele proiecte din cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, având ca termen de finalizare sfârșitul anului. De asemenea, alte fonduri nerambursabile din partea UE sunt dedicate îmbunătățirii capacităților de protecție civilă ale Municipiului Arad, respectiv protejării și promovării patrimoniului.

Fondurile elvețiene sunt destinate investițiilor în tehnologii „verzi”, cum ar fi iluminat public ecologic, transformarea punctului termic Aradul Nou și reabilitarea rețelei de transport și distribuție a energiei termice din zonă.

  1. cum ramane cu proiectul de reabilitare a cartierelor ? strazile din jurul viitorului Kauffland arata ca dupa cutremur : gropi,praf ramas dupa astuparea gropilor,masini parcate pe ambele parti ale strazii devenind asfel cu sens unic din lipsa de locuri de parcare etc. Ar trebui ca domnii de la Primarie sa mai treaca prin Micalaca pe strazile Barzava,Imasului,Caius Lepa ,Exterior,Abrud

    Raspunde
  2. Din care vreo 20 de milioane merg in buzunarele apropiatilor!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.