Zeci de accidente de muncă, raportate la ITM Arad. Află unde au avut loc cele mai multe dintre acestea!

Zeci de accidente de muncă, raportate la ITM Arad. Află unde au avut loc cele mai multe dintre acestea!

Peste 35 de accidente de muncă au fost raportate, în primele zece luni ale anului 2014, la Inspectoratul de Muncă (ITM) Arad. În urma acestora 37 persoane au fost accidentate, dintre care 3  mortal iar 34 au suferit răni, fiind în incapacitate temporară de muncă.

Potrivit inspectorilor muncii, din cele 37 de persoane accidentate, şapte au fost implicate în accidente de muncă de traseu şi trei persoane în accidente de muncă de circulaţie.

De asemenea, în primele zece luni ale acestui an au mai fost comunicate încă 13 accidente mortale petrecute pe raza judeţului Arad precum şi în afara graniţelor ţării (Austria, Bulgaria), dar înregistrate de societăţi cu sediul pe teritoriul altor judeţe (Bucureşti, Caraş-Severin, Constanţa, Timiş, Braşov) dintre care în urma cercetării şase au fost soluţionate ca fiind accidente în afara muncii.

„Domeniile de activitate economică unde s-au înregistrat cei mai mulţi accidentaţi sunt fabricarea altor piese şi accesorii pentru autovehicule şi motoare de autovehicule şi fabricarea materialului rulant. Cauzele care au generat accidentarea celor 37  persoane relevă faptul că cele mai multe accidente au avut loc din cauza efectuării necorespunzătoare de comenzi, manevre, neefectuării la timp a operaţiilor indispensabile securităţii muncii sau a efectuării necorespunzătoare a operaţiilor de muncă. Din analiza împrejurărilor în care s-au produs accidentele de muncă s-a constatat faptul că cele mai multe accidente au avut loc prin prindere, lovire, strivire de maşini, utilaje în funcţiune”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.