Zeci de elevi din Chișineu-Criș au participat la ateliere de programare și codare (GALERIE FOTO + VIDEO)

Zeci de elevi din Chișineu-Criș au participat la ateliere de programare și codare (GALERIE FOTO + VIDEO)

În cadrul evenimentului „RoboExploratori”, câștigat de Asociația PRAEDU, 38 de elevi ai claselor I B și a II-a A, de la Liceul Teoretic „Mihai Veliciu” Chișineu-Criș, coordonați de prof. înv. primar Claudiu Purcel și prof. înv. primar Cornelia Purcel, au participat la ateliere de programare și codare.

Micii RoboExploratori au fost însoțiți de Albinuța Bee-Bot, Albinuța Blue-Bot și Robotul Șoricel în familiarizarea cu elementele de bază ale limbajului direcțional și al programării.

Evenimentul este finanțat cu ajutorul programului Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/), susținut la nivel european de Amazon și SAP. Meet and Code 2023 este coordonat de Haus des Stiftens și rețeaua TechSoup Europe și susține, pentru al 7-lea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare aliniate cu misiunea inițiativei Comisiei Europene: Europe Code Week.

În România și Republica Moldova, programul Meet and Code este coordonat de Asociația Techsoup. Asociația Techsoup sprijină organizații nonprofit, profesori, învățători, viitori învățători și tineri să își atingă potențialul prin resurse și oportunități create de și cu tehnologie. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană. Mai multe despre misiunea organizației și programele Asociației Techsoup pentru organizații non-profit și pentru profesori pe www.asociatiatechsoup.ro”, transmit organizatorii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.