Zeci de generații de elevi o plâng! S-a stins o DOAMNĂ a învățământului arădean

Zeci de generații de elevi o plâng! S-a stins o DOAMNĂ a învățământului arădean

A murit Rodica Ghidău, fost profesor emblematic al Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” și al învățământului arădean.

Vestea a întristat zeci de generații de elevi care au învățat de la ea Limba și literatura română și, de asemenea, pe colegii care au apreciat-o și îndrăgit-o.

Redăm, mai jos, cuvintele scrise de prof. univ. dr. Lizica Mihuț la aflarea tristei vești:

„IN MEMORIAM: RODICA GHIDĂU
Am avut șansa de a colabora sau de a cunoaște, de-a lungul anilor, în Arad, mulți, chiar foarte mulți, profesori de limba română. Fac această precizare spre a sublinia că regretata RODICA GHIDĂU era mai mult decât un profesor de limba română. Era ea însăși o INSTITUȚIE, rarisimă, construită cu înalt profesionalism, dar fără ostentație. S-a născut în una din cele mai respectabile familii de intelectuali arădeni, dar RODICA GHIDĂU era o ARISTOCRATĂ, nu doar prin origine, ci prin ELEGANȚĂ ȘI RAFINAMENT, construindu-se, astfel, prin profunde lecturi și prin raportare la marile valori ale umanității. Când am avut privilegiul de a elabora împreună o carte de gramatică, i-am admirat rigoarea, preocuparea pentru detaliu, temeinicia abordării. RODICA GHIDĂU rămâne pentru generații de elevi și pentru toți cei ce au cunoscut-o, un INTELECTUAL de ANVERGURĂ, un PROFESOR UNIC, un MODEL UMAN AUTENTIC.
Drum lin, la CER, printre îngeri, dragă DOAMNĂ a ÎNVĂȚĂMÂNTULUI ARĂDEAN! Dragă, RODICA GHIDĂU
”.

Trupul regretatei profesoare va fi depus luni seara la Casa Funerară „Kuki” de pe strada Cocorilor. Înmormântarea va avea loc a doua zi.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.