Zeci de microbuze şcolare repartizate Aradului: Vezi în ce localităţi vor ajunge!

Zeci de microbuze şcolare repartizate Aradului: Vezi în ce localităţi vor ajunge!

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a repartizat judeţului Arad zeci de microbuze şcolare. Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, s-a declarat mulţumit de modul în care reprezentanţii Guvernului au dat curs solicitărilor judeţului Arad, referitoare la alocarea de microbuze şcolare pentru unităţile administrativ-teritoriale din judeţ. În urma cererilor trimise de Consiliul Judeţean Arad, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a repartizat judeţului Arad un număr de 23 de microbuze şcolare, din totalul de 28 solicitat.

„În urma demersurilor comune ale Consiliului Judeţean Arad şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, am primit din partea Ministerului Dezvoltării Regionale un răspuns favorabil. Un număr de 23 de unităţi administrative vor beneficia de un microbuz  nou, cu o capacitate de 16+1 locuri, microbuz ce va rezolva multe din problemele legate de transportul elevilor la şcoală. A fost un efort comun al reprezentanţilor judeţului Arad la Bucureşti, efort care făcut abstracţie de orientarea politică, pentru rezolvarea unor probleme sociale, de care toţi trebuie să fim conştienţi şi pentru care trebuie să facem un front comun”,  a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consilului Judeţean Arad.

Microbuzele vor fi repartizate în două etape. Astfel, în etapa I, care se va desfăşura în perioada iulie-septembrie 2014, vor fi repartizate un număr de 14 microbuze, următoarelor primării: Archiş, Bârzava, Beliu, Dieci, Fântânele, Ghioroc, Grăniceri, Hălmăgel, Livada, Săvârşin, Şepreuş, Tauţ, Vârfurile, Vinga.

În etapa a II-a, estimată a se desfăşura în perioada octombrie-decembrie 2014, vor fi repartizate 9 microbuze următoarelor primării: Apateu, Conop, Gurahonţ, Hălmagiu, Hăşmaş, Păuliş, Şiria, Vărădia de Mureş, Zimandu Nou.

Primele 100 de microbuze vor fi predate în data de 23 iulie, în Piaţa Victoriei, în cadrul unui eveniment festiv, la care vor participa reprezentanţi ai Guvernului. La eveniment vor fi prezenţi primarii localităţilor Şepreuş şi Beliu, care vor primi fiecare, microbuzul destinat şcolilor din comunele pe care le reprezintă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.