Zeci de migranţi ascunşi într-un automarfar printre produse de sticlărie, depistaţi la Nădlac (VEZI FOTO)

Zeci de migranţi ascunşi într-un automarfar printre produse de sticlărie, depistaţi la Nădlac (VEZI FOTO)

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat la Nădlac 36 de migranţi, ascunşi în remorca unui automarfar încărcat cu produse de sticlărie. Aceştia intenţionau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen.

„În data de 14 decembrie, în jurul orei 00,05, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul turc Yunus E., în vârstă de 47 ani, şofer al unui automarfar înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, 25 de paleţi cu produse de sticlărie din Turcia pentru o firmă din Olanda. Cu ocazia controlului exterior al automarfarului, poliţiştii de frontieră au constatat că sigiliul aplicat pe compartimentul de marfă prezenta urme vizibile de deteriorare, fapt pentru care lucrătorii noştri au procedat la un control amănunţit al remorcii descoperind ascunse, peste paleţii încărcaţi cu marfă, 36 de persoane (32 de bărbaţi, o femeie şi trei copii). Şoferul împreună cu cele 36 de persoane au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări”, se arată într-un comunicat de presă remis de Poliţia de Frontieră Arad.

Potrivit poliţiştilor de frontieră, persoanele descoperite ascunse sunt din Siria şi au vârste cuprinse între 8 şi 51 de ani. Acestea intenţionau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen.

Migranţii s-au ales cu dosare penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cetăţeanul turc este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.