Zeci de pacienți, evacuați dintr-un spital din județul Arad

Zeci de pacienți, evacuați dintr-un spital din județul Arad

Zeci de pacienți au fost evacuați în această seară dintr-un spital din județul Arad, existând riscul producerii unui incendiu.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, un incendiu a izbucnit în jurul orei 20.30 la anexa unei case particulare din orașul Lipova, imobilul aflându-se chiar lângă spitalul TBC din localitate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, la fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere de 5.000 de litri și SMURD Bârzava, cu cinci, respectiv trei subofițeri. Incendiul a fost stins de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Lipova în cooperare cu Garda Bârzava. Pentru că exista pericolul ca incendiul să se propage la unitatea spitalicească, pacienții au fost evacuați. „Aproximativ 40 pacienți au fost evacuați pe timpul intervenției, imediat după ce incendiul a fost văzut”, a declarat George Pleșca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Intervenția a durat aproximativ 45 de minute. S-a reușit stingerea incendiului fără ca acesta să se propage la spital, Incidentul nu s-a soldat cu victime doar cu pagube materiale.

Foto: Arhivă

Foto text: ISU Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.