Zeci de primari arădeni au protestat împotriva măsurilor fiscale adoptate de Guvern

Zeci de primari arădeni au protestat împotriva măsurilor fiscale adoptate de Guvern

Zeci de primari din județ au luat atitudine față de măsurile fiscale adoptate de Guvern, măsuri care vor avea un impact major asupra bugetelor locale. Aceștia au întocmit un memorandum pe care l-au depus la sediul Prefecturii.

Aproape 40 de primari au organizat astăzi un marș în semn de protest față de măsurile fiscale ce vor diminua drastic bugetele locale ale tuturor unităților administrativ-teritoriale din județul Arad. După conferința de presă pe care au susținut-o la sediul Consiliului Județean Arad (CJA), aceștia, însoțiți de vicepreședintele CJA Sergiu Bîlcea, au pornit pe jos înspre Prefectura Arad unde au depus memorandumul adresat Guvernului României.

Guvernul va lua doar în anul 2018 de la județul nostru aproximativ 35 de milioane de euro. Asta înseamnă circa 80 de euro de la fiecare arădean. Anul acesta județul Arad a primit bani din bugetul de stat pentru cinci kilometri de drumuri județene. Anul viitor perspectivele sunt însă şi mai sumbre. Ordonanța de Urgență a Guvernului aduce județul Arad, toate orasele şi comunele din județ, într-un blocaj total.

„Toate primăriile vor pierde sume importante de bani anul viitor, cele mai afectate vor fi orașele. După municipiul Arad care va rămâne fără 14 milioane de euro, pierderile cele mai mari vor fi înregistrate de orașele Curtici și Ineu, cu 1.100.000 de euro și respectiv aproximativ 800.000 de euro”, a precizat vicepreședintele CJA Sergiu Bîlcea.

Primarii susțin că le sunt puse în pericol bugetele de investiții, proiectele vor rămân fără finanțare, existând chiar riscul de a rămâne fără bani de salarii. Din calculele făcute, reiese că 30% din primăriile din România nu vor avea fonduri suficiente pentru salarii, în timp ce 3% vor intra în insolvență. Având în vedere că administrațiile locale au angajate o serie de lucrări în urma unor proiecții de buget multianuale, bugetele de investiții sunt puse în pericol, proiectele nemaiavând finanțare.

Loading...
  1. Trbuiau sa faca aceste proteste in localitatile unde sunt primari. Cu siguranta acolo nu-i asculta nimeni, asa ca au preferat sa aiba un succes”rasunator” la Arad. Bravo!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.