Zeci de sirieni şi un iranian, OPRIŢI din drumul spre o viaţă mai bună

Zeci de sirieni şi un iranian, OPRIŢI din drumul spre o viaţă mai bună

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au descoperit 74 de migranţi (73 cetăţeni sirieni şi un cetăţean iranian) ascunşi în remorca unui automarfar care avea ca destinaţie Franţa.

Potrivit comisarului şef de poliţie Daniel Iancu, în data de 12 aprilie, la ora 22, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean turc în vârstă de 50 de ani, aflat la volanul unui autocamion cu remorcă înmatriculat în Ungaria.

Cu ocazia controlului, cetăţeanul turc a prezentat documente conform cărora transporta obiecte de mobilier de la o societate din Turcia, pentru o firmă din Franţa.

„Actionând în baza analizei de risc, poliţişti de frontieră români au verificat atent mijlocul de transport, ocazie cu care au observat că uşa semiremorcii era întredeschisă. În urma controlului, în semiremorca TIR-ului au fost descoperite 74 de persoane (53 bărbaţi şi 21 femei) de origine arabă, care nu vorbeau limba română şi nu deţineau documente de identitate. Din primele cercetări a rezultat faptul că persoanele ascunse sunt 73 de cetăţeni sirieni şi un cetăţean iranian, cu vârste cuprinse între 12 şi 41 de ani, care intenţionau să ajungă ilegal în Franţa”, a precizat comisarul şef Daniel Iancu.

Soferul şi cele 74 de persoane au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, în prezent fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.