Zeci de studenți la Medicină fac muncă de voluntariat la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Județean Arad

Zeci de studenți  la Medicină fac muncă de voluntariat la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Județean Arad

25 de studenți la Medicină își petrec timpul liber ca voluntari în Unitatea Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Patricia Peița este studentă în anul V la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara iar la sfârșit de săptămână este prezentă în Unitatea Primire Urgențe din Arad, ajutând personalul medical. Alți 24 de studenți de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad fac muncă de voluntariat, aproape zilnic, la UPU. 

„În fiecare an am făcut practica de vară la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. În martie am aflat că putem face și muncă de voluntariat. Am fost foarte bucuroasă pentru că prefer să petrec timpul liber ajutându-mi semenii. De obicei vin în week-end-uri dar când programul de la facultate îmi permite, vin și în timpul săptămânii. Aici am ocazia să învăț foarte multe lucruri utile de la medici dat totodată îi pot – la rândul meu – ajuta atât pe ei cât și pe pacienți”, ne explică Patricia Peița.

Patricia ajută personalul medical cu tot ce este nevoie și uneori discută cu pacienții și îi încurajează: „Adresabilitatea în Unitatea Primire Urgențe este foarte mare – în medie, 150 de pacienți în interval de 24 de ore. Fiecare pacient trebuie investigat și diagnosticat. Medicii și asistentele lucrează la foc continuu, pentru a evalua și investiga pe fiecare persoană care se prezintă în UPU însă sunt cazuri în care timpii de așteptare sunt mai mari pentru finalizarea unor investigații sau analize. Noi ajutăm personalul medical dar doar cu activități pe care le putem face din postura de studenți de medicină – nu putem consulta pacienții însă uneori schimbăm câteva cuvinte cu ei și îi încurajăm că vor trece cu bine peste fiecare încercare”, mai spune Patricia.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.