Zeci de TIR-uri, SIGILATE în vamă de ANAF și ANSVSA! Ce au descoperit autoritățile

Zeci de TIR-uri, SIGILATE în vamă de ANAF și ANSVSA! Ce au descoperit autoritățile

Zeci de TIR-uri sunt sigilate în vămi, la intrarea în țară, apoi verificate la destinație de inspectorii ANAF și ANSVSA, în cadrul acțiunii „Demetra”.

Inspectorii ANAF sunt cei care sigilează camioanele în vămi iar inspectorii de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) le așteaptă la depozitele de destinație din fiecare județ. Acolo, ANAF desigilează camioanele și se trece la verificarea mărfii.

Controalele au scopul de a depista reziduurile de pesticide din legumele și fructele provenite din import.

Începând din 11 aprilie, Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a verificat 430 de camioane. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicare 31 de sancțiuni în valoare totală de 602.200 de lei.

De remarcat, că a fost reținută și trimisă la neutralizare o cantitate de 81,35 tone de legume și fructe: 23 de tone de ceapă uscată din Polonia, 10 tone de morcovi din Ungaria și Serbia, 23,04 tone de mere din Polonia, 200 de kg de usturoi din China, 6,45 tone de cartofi din Polonia, 1,82 tone de ciuperci din Polonia, 6.78 tone de roșii din Spania, 2,2 tone de vinete din Spania, 7,8 tone ardei gras din Spania și 60 de kg de roșii din Grecia.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.