Zeci de titluri și distincții, acordate de Zilele Aradului

Zeci de titluri și distincții, acordate de Zilele Aradului

Douăzeci și două de titluri și distincții au fost acordate în cadrul ședinței festive a Consiliului Local Municipal de vineri.

Este vorba despre trei Titluri de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Arad”, opt Titluri „Pro Urbe”, opt Titluri de Excelenţă şi trei Diplome de Onoare.

„Întotdeauna de zilele orașului îi onorăm pe aceia dintre noi care au făcut și fac cinste urbei noastre. Evident, trebuie subliniat faptul că în spatele fiecărei cariere, a fiecărui succes sau renume câștigat, este multă muncă, determinare de a oferi ceva special, deosebit semenilor și comunității. Anul acesta titlul de cetățean de onoare se acordă la trei personalități, toate din domeniul culturii. Comunitatea este recunoscătoare și acestui domeniu. Seneca spunea că «succesul este un fruct care cade singur din pomul vieții în palma omului», un adevăr despre care cei pe care îi onorăm azi ar putea să vă spună multe. Ne-ar putea vorbi despre dorința de a reuși, despre motivația de a atinge potențialul maxim, despre faptul că acestea sunt doar câteva dintre cheile care deschid ușa excelenței personale. Evident, pot să ne spună despre obstacole, despre momente grele, despre momente de descurajare, despre dezamăgiri și eșecuri. Dar toate împreună cred că ne dau definiția lecției excelenței. O lecție pe care sunt convins că o vor cunoaște și alții în viitor. Așa cum am spus, Aradul a fost mereu un loc care a dat mereu oameni, care au facut din orașul nostru o emblemă a perfomanței. Îi felicit pe toți”, a fost mesajul primarului municipiului Arad, Călin Bibarț transmis celor prezenți în sala mare  a Palatului Cultural, în deschiderea ședinței festive a Consiliului Local. 

La inițiativa consilierilor locali Ilioni Florin, Aur Csilla, Vlad Codrin Dacian, Szabo Mihai Iosif și Galea Cristian Aurel, Titlul  de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Arad” a fost  acordat  prof. univ.dr. Dumitru ȘERBAN, în semn de recunoaștere și respect pentru întreaga activitate artistică prin care a contribuit la mărirea prestigiului și vizibilității municipiului Arad pe plan național și internațional, domnului Vasile DAN, în semn de prețuire pentru activitatea literară remarcabilă și domnului dr. Dorin FRANDEȘ, în semn de recunoaștere a carierei muzicale de excepție.

Titlul „Pro Urbe” a fost înmânat anul acesta creatoarei de modă, Vali Cioban care, prin brandul său, a contribuit la promovarea imaginii Aradului pe plan național și internațional, arbitrului Ovidiu HAȚEGAN în semn de apreciere pentru întreaga activitate sportivă prin care și-a adus aportul la sporirea vizibilității municipiului Arad pe plan național și internațional. Cu același titlu a fost distinsă și Aniela MLADIN, pentru implicarea activă în acțiuni de voluntariat, medicul primar pneumolog dr. Dana OLAR, directorul de îngrijiri medicale în cadrul SCJU Arad, Otilia Emilia POPA, medicul primar, dr. Oana Lucia AMZA, dr. Luminița PILAT, biochimist în cadrul laboratorului SCJUA Arad și nu în ultimul rând pentru dăruirea și profesionalismul cu care s-au implicat în prevenția și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, medicul primar chirurg dr. Gigi Adrian AIORDĂCHIOAE distins de asemenea cu titlul „Pro Urbe”.

Pentru merite profesionale remarcabile, precum și pentru interesul consecvent de promovare a Municipiului Arad, următoarele personalități au fost distinse cu Titlul de Excelenţă:

În domeniul LITERATURĂ: Domnul Ioan MATIUȚ – scriitor;

În domeniul ÎNVĂȚĂMÂNT:

• Doamna Doina STOICA – profesor matematică, director al Liceului Tehnologic ”Francisc Neuman” din Arad pentru performanțele manageriale și didactice obținute în întreaga carieră.

• Domnul Nicolae Antoniu PELLEGRINI – inspector școlar general adjunct la Inspectoratul Școlar Județean Arad, pentru merite profesionale remarcabile;

• Domnul Rotariu Dan TEODOR – profesor, pentru implicarea și profesionalismul cu care slujește învățământul preuniversitar arădean;

• Doamna Diana Duca – profesor, director al Colegiului Național “Vasile Goldiș”, pentru merite profesionale deosebite.

În domeniul ARTELOR VIZUALE:

• Doamna Sofia KLEMENCO – artist plastic cu recunoaștere internațională;

• Doamna Corina Ana STOICA – artist plastic de renume.

În domeniul MASS-MEDIA: Doamna PUSKEL Tünde Emese – pentru

contribuția semnificativă la promovarea valorilor arădene, atât în țară, cât și peste hotare.

Diploma de Onoare a fost înmânată domnului Tudor LILE – pentru rezultatele

deosebite obținute la Olimpiada Internațională de Chimie ”D.I. Mendeleev”, domnului Călin Ștefan TĂMAȘ – pentru rezultatele foarte bune, premiul I, obținut la etapa Internațională a concursului ”AcadNet 2021” în cadrul Olimpiadei de Informatică Aplicată și domnului Raul Andrei FLOAREA – pentru rezultatele deosebite obținute la etapa Internațională a concursului ”AcadNet 2021” premiul II, în cadrul Olimpiadei de Informatică Aplicată.

  1. […] post Zeci de titluri și distincții, acordate de Zilele Aradului appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.