Zi istorică pentru Republica Moldova: Moldovenii DEVIN cetățeni europeni cu acte în regulă odată cu RIDICAREA VIZELOR, începând de luni

Zi istorică pentru Republica Moldova: Moldovenii DEVIN cetățeni europeni cu acte în regulă odată cu RIDICAREA VIZELOR, începând de luni

Cetăţenii Republicii Moldova care posedă paşapoarte biometrice pot intra în România fără viză, începând de azi. Totodată, ei pot rămâne pe teritoriul țării noastre fără a avea obligaţia de a deţine viză, pentru şederi a căror durată totală nu depăşeşte 90 de zile, informează Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Pentru a beneficia de această măsură, cetățenii moldoveni trebuie să îndeplinească mai multe condiții, una dintre acestea fiind prezentarea de documente care să justifice scopul şi condiţiile şederii lor şi care fac dovada existenţei unor mijloace corespunzătoare atât pentru întreţinerea pe perioada şederii, cât şi pentru întoarcerea în ţara de origine sau pentru tranzitul către alt stat în care există siguranţa că li se va permite intrarea.

De asemenea, cetăţenii moldoveni trebuie să prezinte garanţii că li se va permite intrarea pe teritoriul statului de destinaţie sau că vor părăsi teritoriul României, în cazul celor aflaţi în tranzit.

Totodată, ei trebuie să nu fie incluşi în categoria străinilor împotriva cărora s-a instituit măsura interzicerii intrării în România sau care au fost declaraţi indezirabili, să facă dovada că nu au încălcat anterior, în mod nejustificat, scopul declarat la obţinerea vizei sau, după caz, la intrarea pe teritoriul României ori nu au încercat să treacă frontiera României cu documente false, pe numele lor nu au fost introduse alerte în Sistemul Informatic Schengen în scopul refuzării intrării și nu prezintă un pericol pentru apărarea şi siguranţa naţională, ordinea, sănătatea ori morala publică.

În acelaşi timp, cetăţenii Republicii Moldova, titulari ai unor permise de mic trafic eliberate de către autorităţile competente, pot călători şi sta pe teritoriul României, având obligaţia de a nu depăşi limita de 50 km de la linia de frontieră şi de a respecta condiţiile şi scopul pentru care a fost eliberat un astfel de document.

Decizia Parlamentului European de a le permite cetăţenilor moldoveni să circule fără vize în România a fost validată pe 3 aprilie, de Consiliul European.

Informaţii privind regimul călătoriilor cetăţenilor Republicii Moldova în ţara noastră sunt disponibile şi pe pagina de Internet a Poliţiei de Frontieră Române (www.politiadefrontiera.ro).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.