Zilnic 40-50 de pacienți infectați cu virusul SARS CoV-2 așteaptă eliberarea unui loc în spital (GALERIE FOTO)

Zilnic 40-50 de pacienți infectați cu virusul SARS CoV-2 așteaptă eliberarea unui loc în spital (GALERIE FOTO)

Zilnic, în medie, 40-50 de pacienți infectați cu virusul SARS CoV-2 așteaptă eliberarea unui loc pe secțiile COVID-19, în timp ce toate paturile de pe secțiile arădene sunt ocupate cu pacienți care luptă pentru viață.

Majoritatea prezintă forme severe de boală, cu afectare pulmonară mare și necesită suport de oxigen. Medicii, asistenții medicali, infirmierele, brancardierii lucrează la foc continuu pentru a asigura investigațiile, tratamentul și îngrijirile medicale necesare fiecărui pacient în parte.

Pe masa din zona de triaj sunt zeci de fișe medicale ale pacienților care așteaptă un loc – se ține în permanență legătura cu secțiile pentru a afla cât mai repede câți pacienți externează.

Este greu de imaginat ce se întâmplă în Unitatea Primire Urgențe (UPU) sau pe secțiile COVID-19 unde aproape fiecare pacient este dependent de masca de oxigen. Fiecare luptă pentru viață și speră să ajungă cu bine la familie.

Pentru investigațiile radiologice sau imagistice acești pacienți sunt transportați într-un scaun cu rotile sau pe targă, cu butelia de oxigen lângă ei.

Pacienții sunt evaluați de medici infecționiști, pneumologi și în funcție de gravitate de medici de anestezie și terapie intensivă, apoi așteaptă eliberarea unui loc pe secții. Așteptarea se întinde pe câteva ore pentru pacienții care necesită internare într-o secție COVID-19 și pe câteva zile pentru pacienții care au nevoie de terapie intensivă. Până la eliberarea unui loc, personalul medical din urgențe îngrijește, rând pe rând, atât pacienții aflați deja sub tratament cât și pe cei tocmai sosiți în urgențe.

Cadrele medicale de la UPU sunt mereu pe baricade – rămân peste program pentru a da o mână de ajutor chiar dacă a doua zi se întorc din nou pe „front”. În sprijinul lor au venit studenți de la Medicină iar de câteva zile, după-amiaza vine și câte un medic de familie, după programul din cabinetul de medicină de familie. Echipa de la UPU este unită și îndreptată spre nevoile pacientului, o echipă care de o lună de zile depune eforturi susținute în încercarea de a salva fiecare viață care trece pragul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Foto: Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad

  1. […] post Zilnic 40-50 de pacienți infectați cu virusul SARS CoV-2 așteaptă eliberarea unui loc în spital… appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.