Ziua Judoului Arădean şi Euro Liga Regională de judo

Ziua Judoului Arădean şi Euro Liga Regională de judo

Aradul rămâne un centru de excelenţă în sportul pe tatami. Judoul arădean, de la maestrul Mihai Botez încoace, a cunoscut nenumărate succese, atât pe plan naţional cât şi pe plan internaţional.

Aradul rămâne un centru de excelenţă în sportul pe tatami. Judoul arădean, de la maestrul Mihai Botez încoace, a cunoscut nenumărate succese, atât pe plan naţional cât şi pe plan internaţional. În weekend-ul ce urmează alături de bine cunoscutul eveniment intitulat „Ziua judoului arădean” se va desfăşura şi Euro Liga Regională, competiţie aflată la cea de-a doua ediţie. În Polivalenta arădeană cu începere cu ora 09,30 se vor alinia la start nu mai puţin de 500 de judoka la categoria de vârstă sub 16 ani.

„Va fi un turneu foarte mare, unul de anvergură, am vrut să organizăm acest eveniment alături de „Zilele judoului arădean” şi sperăm să fie o reuşită. Vor fi prezenţi sportivi de la cuburi din Arad, Subotica, Osijek,Szeged. Casandra Rusniac sau Marc Boldiş sunt doar doi sportivi de top ai Aradului prezenţi în această competiţie. În ediţia precedentă am avut patru campioni la diferite categorii de vârstă, ne dorim măcar să repetăm performanţa. Vreau să mulţumesc tuturor celor ce ne-au sprijinit, în special Primăriei Arad, FRJ, celor de la CSM Arad şi nu în ultimul rând Laura Flowers (D-lui Silviu Turc)” – a declarat antrenorul Arpad Nagy.

La fel de încântat de acest eveniment s-a arătat şi antrenorul emerit, profesorul Mihai Telechi, şlefuitorul atâtor talente care şi de data aceasta promite o comportare la înălţime a sportivilor săi.

„Ca în fiecare an suntem foarte bucuroşi să organizăm acest turneu de anvergură. Sunt convins că în Euro Ligă va fi un nivel foarte ridicat, pentru că se vor întrece cei mai buni sportivi din cele patru oraşe amintite mai sus, sportivi cu rezultate excelente în competiţii. Un plus este acordarea punctajului la fel ca şi la Jocurile Olimpice. În ceea ce priveşte concursul celor mici, trebuie punctat faptul că aceşti copii ne vor reprezenta peste câţiva ani în competiţiile interne şi internaţionale. Am vrut ca şi în acest an să organizăm această competiţie cât mai aproape de ziua de naştere a celui care a fost maestrul Mihai Botez” – a conchis antrenorul emerit Mihai Telechi.

Evenimentul a fost precedat de o conferinţă de presă susţinută la sala de judo „CSS Gloria” unde au fost prezenţi; Mihai Telechi, Alin Moţ, Arpad Nagy şi Silviu Turc, un apropiat al acestui sport. Conferinţa s-a încheiat cu prezentarea campionilor naţionali de anul acesta, fiind nominalizaţi toţi participanţii la competiţie.

„Acest eveniment se încadrează în acţiunile clubului CSM Arad, unde se militează pentru dezvoltarea sportului şi în special a judoului, disciplină de mare tradiţie în oraşul nostru. Un concurs cu participare internaţională care aduce în memoria iubitorilor acestui sport pe cel care a fost mentorul şi părintele acestei discipline în ţara noastră, Mihai Botez. Un mijloc de a promova Aradul nu doar pe linie sportică ci şi culturală sau economică. Evenimentul reuneşte familia judoului arădean, un adevărat exemplu pe care mulţi ar trebui să-l adopte şi alte discipline. În judoul arădean există o unitate extraordinară între cluburi, un spirit sportiv, pe care l-am moştenit de la maestrul Mihai Botez. Vreau să întăresc încă o dată faptul că Aradul este un pol de interes regional sportiv, iar judoul este un exemplu grăitor” – a completat directorul CSM Arad, Vasile Păltineanu.

Sursa: AradReporter.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.