Ziua Pâmântului a fost marcată la Universitate de Vest „Vasile Goldiș” (UVVG) Arad.
Începând cu anul 1970, ziua de 22 aprilie a devenit Ziua Pământului (Earth Day), la inițiativa senatorului american Gaylord Nelson, care s-a bucurat de o largă susţinere. Astfel, timp de o săptămână, au fost organizate o serie de activităţi în aceea perioadă pentru a educa publicul cu privire la importanţa protejării mediului înconjurător, aspect care s-a perpetuat pană astăzi.
La inițiativa conducerii Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad și a doamnei rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, anual, de Ziua Pâmântului, se desfășoară o serie de manifestări științifice cum ar fi: conferințe, congrese, work-shopuri, dar și activități de specialitate în domeniul biomedical și ecologic. Toate cu rolul de a scoate în evidenţă importanţa mediului înconjurător şi al resurselor naturale. În acest context a avut loc workshop-ul „Importanța mediului înconjurător și utilizarea responsabilă a resurselor naturale”. Acţiunea a fost organizată de Facultatea de Medicină UVVG, prin Departamentul de Biologie şi Științe ale Vieții, sub coordonarea doamnei conf. univ. dr. Violeta Turcuș și a doamnei conf. univ. dr. Casiana Boru. Manifestarea s-a desfășurat la Colegiul „Moise Nicoară” Arad, unde au participat elevii din clasele a 8-a, a 9-a și a 10-a, sub îndrumarea prof. dr. Marian Cărăbaș și prof. Ancuța Frenț, dar și la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș“ din Arad, unde au participat studenții de la programele de studiu: Biologie și Asistență Medicală Generală.
Cu acest prilej, lector univ. dr. Ovidiu Ungureanu a evidențiat noțiuni legate de Planeta Pământ, modul de exploatare rațională a resurselor naturale, felul cum societatea și-a asigurat rezervele de hrană în ultimii 50 ani, nivelul resurselor de apă potabilă, precum și sugestii prin care omenirea ar putea să micșoreze poluarea ecosistemelor.
Lasă un comentariu