Ziua Pâmântului, sărbătorită la UVVG Arad

Ziua Pâmântului, sărbătorită la UVVG Arad

Ziua Pâmântului a fost marcată la Universitate de Vest „Vasile Goldiș” (UVVG) Arad.

Începând cu anul 1970, ziua de 22 aprilie a devenit Ziua Pământului (Earth Day), la inițiativa senatorului american Gaylord Nelson, care s-a bucurat de o largă susţinere. Astfel, timp de o săptămână, au fost organizate o serie de activităţi în aceea perioadă pentru a educa publicul cu privire la importanţa protejării mediului înconjurător, aspect care s-a perpetuat pană astăzi.

La inițiativa conducerii Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad și a doamnei rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, anual, de Ziua Pâmântului, se desfășoară o serie de manifestări științifice cum ar fi: conferințe, congrese, work-shopuri, dar și activități de specialitate în domeniul biomedical și ecologic. Toate cu rolul de a scoate în evidenţă importanţa mediului înconjurător şi al resurselor naturale. În acest context a avut loc workshop-ul „Importanța mediului înconjurător și utilizarea responsabilă a resurselor naturale”. Acţiunea a fost organizată de Facultatea de Medicină UVVG, prin Departamentul de Biologie şi Științe ale Vieții, sub coordonarea doamnei conf. univ. dr. Violeta Turcuș și a doamnei conf. univ. dr. Casiana Boru. Manifestarea s-a desfășurat la Colegiul „Moise Nicoară” Arad, unde au participat elevii din clasele a 8-a, a 9-a și a 10-a, sub îndrumarea prof. dr. Marian Cărăbaș și prof. Ancuța Frenț, dar și la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș“ din Arad, unde au participat studenții de la programele de studiu: Biologie și Asistență Medicală Generală.

Cu acest prilej, lector univ. dr. Ovidiu Ungureanu a evidențiat noțiuni legate de Planeta Pământ, modul de exploatare rațională a resurselor naturale, felul cum societatea și-a asigurat rezervele de hrană în ultimii 50 ani, nivelul resurselor de apă potabilă, precum și sugestii prin care omenirea ar putea să micșoreze poluarea ecosistemelor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.