Ziua Școlii Gimnaziale Aurel Vlaicu Arad a ajuns la cea de a XVI-a ediție

Ziua Școlii Gimnaziale Aurel Vlaicu Arad a ajuns la cea de a XVI-a ediție

Această zi se vrea specială prin multitudinea, diversitatea și calitatea celor aproape 50 de activități propuse, prin formatul aparte și prin elementele de noutate.

Sâmbătă, de la ora 9, în sala de sport, va avea loc deschiderea oficială a Zilei şcolii. Momente artistice pregătite de copii, evidenţierea elevilor premiaţi la etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare şi gândurile bune transmise de apropiaţii şcolii vor defini această festivitate.

De la 9,30 fiecare încăpere va fi pregătită să-și primească oaspeții la activitățile propuse.

Holul principal va găzdui expoziţia de diplome şi medalii, dovedind astfel că performanţa defineşte munca elevilor noștri. Sala profesorală va găzdui expoziția- Şcoala noastră în imagini. Tot aici va fi şi locul în care se vor face înscrierile atât pentru clasele a V-a, an școlar 2016-2017, cât și pentru Şcoala de vară– un alt proiect al şcolii.

Corpul de legătură va deveni, şi anul acesta, un colţ de basm în care prinţi, prinţese şi zmei se iau de mână pentru a călători în lumea magică a poveştilor româneşti, maghiare şi nemţeşti. Aici va fi Tărâmul magic al poveştilor cu personaje îndrăgite de copii, din cărţi mai vechi sau mai noi, personaje care au pregătit surprize pentru vizitatori.

In laboratoarele de biologie, de chimie şi de fizică se vor desfăşura experimente specifice acestor discipline ale ştiinţei.

Curtea şcolii, mai exact gardul ce o împrejmuieşte, va continua să primească o altă faţă prin imaginaţia şi talentul elevilor din clasele a VII-a şi a VIII-a, în cadrul activităţii Punţi de culoare. Multă culoare va fi folosită şi pentru picturile pe faţă. Tot aici, în curte, copiii îşi vor prezenta şi animăluţele de companie în cadrul unui mini zoo. De asemenea, copiii sunt asteptați la Mașina Prieteniei și la activitățile propuse de ISU sub numele Pompierul- prietenul meu.

Sălile de clasă vor fi, la rândul lor, locuri pline de viaţă şi de bucurie, pentru că vor găzdui ateliere de creație plastică, de creație literară, de gastronomie, de orientare școlară și profesională, competiții sportive, concursuri de cultură generală, jocuri, vizionări de filme artistice şi documentare și multe altele, la fel de interesante și atractive. Specificul multietnic va fi marcat prin activități în limbile minorităților maghiare și germane.

De la ora 12, în curtea şcolii va avea loc încheierea acestei zile. Această festivitate va oferi prilejul ca elevii merituoşi ai şcolii, într-o Paradă a câştigătorilor, să fie remarcaţi pentru rezultatele deosebite obţinute la diferitele concursuri şcolare şi extraşcolare. Un alt moment cheie este lansarea de baloane. Ambele momente se realizează la propunerea copiilor, prin intermediul Consiliului elevilor. Una dintre atracţiile zilei va fi, ca în fiecare an, tombola cu toate biletele câştigătoare.

Reprezentanți ai  Inspectoratului Școlar Județean, ai Consiliului local, ai Primăriei Municipiului Arad și alți oficiali sunt așteptați  să ia parte la această sărbătoare alături de elevii și de profesorii Școlii Gimnaziale Aurel Vlaicu Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.