Consiliul Judeţean Arad, prin Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică al judeţului Arad, a dat startul organizării, în data de 1 iulie, în Parcul Pădurice, a Zilei Turismului Arădean.
Evenimentul se doreşte a fi o invitaţie adresată arădenilor pentru descoperirea judeţului Arad, a obiectivelor turistice, a tradiţiilor, istoriei, obiceiurilor, gastronomiei, a lăcaşurilor de cult, dar şi a cetăţilor sau ştrandurilor de pe raza judeţului.
Scopul acestei acţiuni este îmbunătăţirea activităţii de promovare a potenţialului turistic. „Avem un judeţ minunat, un judeţ prin de tradiţie, în care se pot petrece clipe frumoase. Oferta este generoasă. Avem potenţial viticol şi crame care aşteaptă să fie vizitate. Podgoria Aradului a fost premiată cu Medalia de Aur în anul 1982, la Concursul Mondial de la Londra, pentru vinul Roşu de Miniş. Cadarca de Miniş şi Mustoasa de Măderat sunt astăzi printre vinurile celebre ale zonei, cunoscute şi apreciate în toată Europa. Lunca Mureşului, un loc sălbatic pentru drumeţii, ciclism, ture cu canoea pe râu, adăposteşte peste 2000 de specii de păsări. Cea mai veche mănăstire ortodoxă din România (anul 1177), Hodoş Bodrog, şi una dintre cele mai frumoase basilici din ţară, Basilica Maria Radna (anul 1327), sunt în judeţ. Aradul este cunoscut şi ca judeţul cu cele mai multe cetăţi, conace şi castele din vestul României! Printre ele, Castelul de la Săvârşin, şi astăzi reşedinţă a regelui Mihai I. Staţiunea Moneasa, cu aerul cel mai bogat în ozon în estul Europei, este la 100 km de municipiul Arad!”, încearcă organizatorii să-i atragă pe arădeni la meeting point-ul de la Pădurice.
„Sunt numai câteva dintre argumentele pe care le prezentăm celor care doresc să cunoască mai bine judeţul Arad, să îl viziteze! Aşadar, pe 1 iulie, îi invităm pe arădeni, turiştii români, dar şi străini, să-şi stabilească punctul de întâlnire la Arad!”, a declarat Andrei Ando, directorul Direcţiei Comunicare şi Strategii din cadrul Consiliului Judeţean Arad.
Foto: Arhiva
Lasă un comentariu