„Luna plină de teatru” ajunge, în această săptămână, la Ineu, Chişineu Criş şi Lipova

„Luna plină de teatru” ajunge, în această săptămână, la Ineu, Chişineu Criş şi Lipova

După aproape o lună, timp în care au fost susţinute 19 spectacole la sala mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad şi la sala Studio, actorii vor urca, pe scenele a trei oraşe importante din judeţul Arad. În cadrul celei de-a treia ediţii a proiectului „Luna plină de teatru”, actorii vor susţine comedia muzicală de mare succes ,,Dush (i) cu preshu” după cum urmează:

– Marţi, 3 februarie 2015, ora 18, la Casa de Cultură din Ineu, strada Republicii nr. 5

– Joi, 5 Februarie 2015, ora 18, la Casa de Cultura din Chisineu Criş, str. Bicazului nr. 8

– Sâmbătă, 7 Februarie 2015, ora 18, la Centrul Recreativ Orăşenesc Lipova, strada Vasile Bugariu nr. 2

Comedia muzicală „Dush(i) cu preshu” în care actorii arădeni interpretează, dansează şi cântă live, este o adaptare după piesa „Preşul”, de Ion Băieşu, iar regizor este Nicolae Mihai Brânzeu. Compozitorul muzicii originale din spectacol este Cári Tibor, câştigător al Premiului UNITER pentru cea mai bună muzică de teatru, în anul 2013. La acest spectacol, coregrafia îi aparţine Maurei Cosma iar scenografia şi costumele poartă semnăturile lui Onisim Colta şi Indre Colta. Cei care vor da viaţă personajelor sunt actorii: Călin Stanciu, Zoltan Lovas, Angela Petrean Varjasi, Roxana Sabău Nica, Marian Parfeni, Carmen Butariu, Oltea Blaga, Cecilia Donat, Ştefan Statnic, Robert Pavicsits şi Silvia Demian. Despre actorii deosebit de talentaţi, Nicolae Mihai Brânzeu, regizorul spectacolului, spune în caietul program: „acest spectacol le pune în evidenţă potenţialul artistic şi reprezintă o provocare inedită pentru echipă.” Tot el apreciază că spectacolul „este deosebit de dinamic şi spumos, o poveste despre suspiciune şi relaţiile interumane presărate cu situaţii comice, o oglindă a vieţii reale şi este povestea unor oameni care iau cu prea mult în serios anumite evenimente banale din viaţă”. Indre Colta a creat pentru acest spectacol plin de muzică, umor şi ritm, costume foarte expresive, pe care le descrie ca fiind „luminoase, într-un puternic contrast cromatic. Un rol remarcabil şi un costum deosebit am conceput pentru actorul Zoltan Lovas, care, de această dată, interpretează o femeie de serviciu extrem de energică şi de băgăcioasă”.

„În municipiul Arad, ”Luna plină de teatru” se desfăşoară cu mare succes, pentru al treilea an consecutiv. Pentru că vrem să împărtăşim frumuseţea şi bucuria spectacolelor noastre şi cu arădenii din judeţ, am extins acum proiectul şi în Ineu, Chişineu Criş şi Lipova, mergând cu spectacole în aceste oraşe. Spectacolul „Dush(i) cu preshu” a avut premiera în urmă cu un an, iar de atunci este susţinut, de fiecare dată, în prezenţa unui public numeros în sala mare a teatrului. Acum vor avea posibilitatea să îl vizioneze la ei în oraşe şi alţi arădeni pe care îi aşteptăm în calitate de spectatori”, declară Bogdan Costea, managerul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad.

Biletele costă 5,05 lei şi pot fi procurate în zilele de 3, 5 şi 7 februarie 2015, înainte de spectacolele programate de la ora 18, la sediile Caselor de Cultură din Ineu şi Chişineu Criş, respectiv Centrul Recreativ Orăşenesc Lipova.

Cea de-a treia ediţie a proiectului „Luna plină de teatru” se va încheia duminică, în data de 8 februarie 2015. La Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad este programat, de la ora 19, spectacolul „Sorry” de Alexandr Galin, regizat de Ion Ardeal Ieremia. În distribuţie sunt actorii Claudia Ieremia și Zoltan Lovas.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.