10 cazuri noi de CORONAVIRUS, la Arad. Alte 8 persoane au fost RECONFIRMATE POZITIV

10 cazuri noi de CORONAVIRUS, la Arad. Alte 8 persoane au fost RECONFIRMATE POZITIV

10 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore la Arad.

Până astăzi, 27 iulie, în judeţul Arad, au fost confirmate 930 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În urma testelor efectuate la nivel judeţean, față de ultima raportare, au fost înregistrate 10 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 8 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În această dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul Județului Arad erau înregistrate 218 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care 134 internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, două internate în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara, 82 sunt la domiciliu sau externate.

În cadrul activităților desfășurate ieri, 26 iulie, până în această dimineață, la nivelul județului nostru au fost verificate 144 obiective/locații. De asemenea, au fost verificate și 357 mijloace de transport în comun. Au fost legitimate 176 de persoane fizice în contextul verificărilor, fiind controlate și un număr de 202 societăți comerciale sau PFA.

Nu au fost înregistrate apeluri la linia Telverde 0800800165 pentru semnalarea cazurilor de nerespectare a masurilor de protecție sanitară sau individuală.

În urma tuturor verificărilor au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (valoare totală amenzi 1500 lei).

La nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate, în urma celor 7.574 de  teste (4.877 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 2.697 la cerere) efectuate, 1.104 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv și alte 258 de persoane fiind reconfirmate pozitiv.

Foto: Arhiva

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.