12 cadouri experienţe de oferit în loc de lucruri

12 cadouri experienţe de oferit în loc de lucruri

A oferi cadou de sarbatori sau de aniversarea cuiva experiente sau chiar timp in locul cadourilor scumpe si frumos ambalate dar care vor deveni inutile curand, este o optiune tot mai populara. A oferi o experienta inseamna ca cel care primeste un astfel de cadou va avea sansa de a face ceva distractiv: ceva ce ii place cu adevarat, sau din contra, de a incerca ceva nou, ce altfel nu ar fi indraznit sa incerce… In plus, va scapa de grija de a gasi un loc pentru a depozita inca un obiect in casa.

Daca nu te-ai gandit inca la cadouri experiente si ai ratat sansa pentru sarbatorile trecute, nu trebuie sa iti faci griji. Exista intotdeauna o zi de nastere care se apropie, o aniversare, o zi onomastica, Ziua Indragostitilor, petrecere de ramas-bun si apoi… nici nu iti vei da seama cand va veni Craciunul urmator. Iar de data asta poti fi sigura ca il vei face sa fie o amintire de neuitat, cu cadouri experienta.

Iata 12 idei distractive prin care ii poti face fericiti pe cei dragi, oferindu-le cadouri-experiente:

Pentru copii:
Copiii au in general o lista interminabila de lucruri pe care si le doresc: nenumarate jucarii, papusele, trenulete, seturi de Lego si cam tot ce vad zilnic in reclame pe posturile de televiziune pentru copii.
Insa asta nu inseamna ca nu le puteti oferi si experiente speciale, care sa fie in acelasi timp distractive si educative.

1. Abonamente anuale

Le poti oferi abonamente anuale la un acvariu, la un muzeu, atelier de creatie, sau pentru balet, patinaj, tenis etc., o activitate care stii sigur ca le va placea. Ii inveti de mici cat de importante sunt activitatile culturale si sportul si ca nu trebuie musai ca un cadou sa fie palpabil.

2. Excursii de o zi

Daca ai copii care merg la scoala, permite-le o zi libera sau asteapta weekendul in care sa faceti impreuna o escapada de o zi, fie in oras, fie in afara lui. Du-i intr-un parc de distractii, sau la un teatru si apoi la un pranz intr-un restarant care le place si unde stii ca se vor distra.
Ofera-le practic copiilor o zi din viata ta. Sunt atat de multi copii care tanjesc sa aiba macar putin din timpul parintilor lor si din atentia acestora, astfel ca daca te vor vedea ca lasi deoparte, macar pentru cateva ore, lucrurile pe care ei stiu ca le ai mereu de facut, pentru a fi cu ei, va insemna foarte mult.
Chiar daca nu iti permiti cine stie ce iesiri scumpe, cei mici vor adora pur si simplu sa petreaca timp in familie si atat.

Pentru cupluri:
Lucrul cel mai placut in a oferi o experienta partenerului de viata este ca puteti alege ceva de care sa va bucurati impreuna si care sa poata fi adaugat la lista amintirilor voastre comune.

3. Timp liber

Ofera celui iubit… pur si simplu timp. Poate fi un weekend fara treburi, in care sa preiei toate sarcinile care ar fi trebuit sa fie ale lui sau ale ei, astfel incat sa se poata odihni si relaxa sau sa faca ceva ce isi doreste de mult si nu reuseste niciodata. Poti chiar sa ii oferi si vouchere pentru locuri care ii plac si unde se poate rasfata in weekend. De exemplu la un masaj in doi sau o degustare de vinuri.

4. Cursuri diverse

Oferiti-va cateva ore la o activitate care stiti ca v-ar placea dar nu ati avut niciodata sansa sa o faceti, cu atat mai mult impreuna. Incercati niste cursuri de gatit sau de cofetarie, cursuri de pictura, sau de ce nu, de dans. Toate aceste variante vor crea o stare placuta in cuplu, va vor apropia mai mult si vor naste si subiecte de conversatie.

5. Mini vacante

Poate poti rezerva locul vostru favorit de camping, sau o camera intr-o zona frumoasa pe care ati vrut mereu sa o explorati. Nu trebuie sa fie nimic scump sau extravagant, tot ce conteaza este sa “evadati” un timp impreuna.

Pentru oricine altcineva:
De la experiente culinare pentru gurmanzi si pana la calatorii pentru turisti aventurosi, poti oferi oricui tot felul de experiente prin care sa aratati ca va ganditi la pasiunile fiecaruia.

6. Baby-sitting

Ofera-te sa stai cu copiii pentru o noapte sau doua, sau chiar pentru tot weekend-ul pentru o familie cu care ai o relatie apropiata. Acesta este un cadou care, in principiu, nu costa nimic pentru tine, dar care pe ei ii va face foarte fericiti. Nu numai ca asta va insemna timp liber pentru parinti, dar inseamna ca nu va trebui sa isi faca griji pentru copii, pentru ca stiu ca sunt pe maini bune. Daca inca te intrebi daca este un cadou potrivit, incearca sa gandesti din perspectiva parintilor. Timp liber si fara copii inseamna o sansa de a face ceva ce le place fara sa isi faca vreun fel de grija.

7. O masa speciala

Invata sa gatesti preparate pe care prietenii tai gurmanzi le adora. Daca prietenilor tai le place un anume gen de bucatarie, poti cauta retete specifice acesteia, sau sa urmariti clipuri pe YouTube care sa te invete sa gatesti in stilul respectiv. Poti impartasi experienta cu cel caruia ii faci darul, insa te poti bucura de aceasta masa si intr-un cerc larg de prieteni pe care sa ii inviti la tine.

8. Un curs de gatit

Daca prietenul tau pasionat de bucatarie isi doreste sa invete noi skill-uri, il puteti duce la cursuri de gatit, unde sa invete sa gateasca preparate anume, sau la un curs de patiserie, sau chiar la un curs de ciocolatier, de ce nu ?

9. Experiente unice in calatorii

Daca stii pe cineva apropriat care planuieste o calatorie, incearca sa vezi daca ii poti oferi o experienta chiar in calatoria pe care o va face. Vayable.com este un site specializat in a oferi experiente unice calatorilor, punandu-i in contact cu localnici care le pot oferi tururi sau lectii pe care le-ar fi greu sa le gaseasca altfel. Poti, de asemenea, sa contactezi biroul local de voiaj de la destinatie si sa vezi ce sugestii au.

10. Timp impreuna

Daca vorbim despre un cadou de sarbatori, poti petrece ceva timp impreuna cu cel caruia intentionezi sa ii faci darul. Puteti gati ceva impreuna, puteti face prajiturele, ciocolata calda, turta dulce sau ceva decoratiuni de Craciun. Cumpara dinainte tot ce stii ca ati avea nevoie si invita un grup de prieteni importanti pentru cel caruia ii faci cadoul. Iata un cadou de nepretuit pentru cineva care adora sarbatorile.

11. Ceva de pe wish list

Ofera un voucher pentru o activitate pe care cineva drag si-a dorit mereu sa o faca. Fie ca e vorba de bungee jumping, de sarit cu parasuta, de paragliding, de scuba diving, poti face un astfel de cadou celor dragi si sa fii sigur ca ii veti bucura nespus in acest fel. Daca pretul este prea mare pentru tine singur, poti sa ceri ajutorul inca unuia sau mai multor prieteni si sa oferiti impreuna cuiva aventura vietii sale.

12. Un voucher in alb

Daca nu te poti decide care ar fi modul ideal in care cineva drag ar putea sa isi petreaca timpul pe care i-l oferi ca experienta, lasa-I sa aleaga activitatea favorita oferindu-i un voucher in alb la un club care are mai multe variante de experiente. De pilda, poti alege un club aero unde exista ca optiuni cursuri de pilot, zboruri cu parasuta, tururi cu elicopterul, zboruri in balonul cu aer cald etc. Astfel, vei da sansa celui drag sa aleaga activitatea pe care o prefera, si pe de alta parte iti vei lua de pe umeri mare parte din responsabilitatea de a alege un cadou care poate nu ii va placea.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.